Itt üzemel a világ összes nyerőgépének 18%-a

2018-01-04
Ha pedig csak a kaszinókon kívül üzemelőket nézzük, úgy valami elképesztő, 76%-os az arány…

 

Ez az ország pedig nem más, mint Ausztrália, ahol jelenleg összesen körülbelül 183 ezer nyerőgép van üzemben a különböző kaszinókban, kocsmákban és klubokban (a világon összesen jelenleg úgy 1,1 millió nyerőgép üzemel).

 

A meglepő hírt nemrégiben tette közzé a canberrai Ausztrál Intézet. „Az egy főre eső nyerőgépek tekintetében Ausztrália egy szinten van az olyan kaszinó-államokkal, mint Monaco, Makaó vagy a karib-szigeti országok… Más szerencsejáték típusok is veszélyesek lehetnek, de a pókergépek különösen azok, hiszen a játékosok egy óra leforgása alatt több száz- sőt több ezer dollárt is veszíthetnek ezeken.” – nyilatkozta Bill Browne, a tanulmány társszerzője, aki szerint a Tasmania is hasonló cipőben jár, hiszen „több nyerőgép üzemel itt, mint Indiában, Olaszországban és Hollandiában összesen.”

 

A tanulmány szerint a rengeteg nyerőgép engedélyezése a csupán 25 millió lakossal rendelkező Ausztráliát „globális anomáliává” tette. „A nagyszámú nyerőgép, és az a szokatlan döntés, hogy kocsmákban és klubokban is engedélyezzük az üzemeltetését, globális anomáliává tette országunkat. Ausztráliában csupán a világ lakosságának 0,3%-a él, de a nyerőgépek 18%-a itt üzemel.” – indokolta Browne a kijelentést.

 

Az ausztrálok évről-évre azzal kerülnek világszerte a címlapokra, hogy ők költik a legtöbb pénzt szerencsejátékokra. Idén ismét rekord összeget, közel 24 milliárd dollárt füstöltek el a szerencse ausztrál vadászai, ennek több mint felét a kocsmákban és klubokban lévő pókergépekbe tömték. Az ausztrál kormány által most közzétett adatok szerint is a pókergépeké a legnagyobb szelet a játékosok veszteségéiből (23,6 milliárd dollár), ezt követik a kaszinók (5,2 milliárd dollár), a lóverseny (2,9 milliárd dollár), és a lottó (1,9 milliárd dollár).

 
Címkék: nyerőgép,