Illegális nyerőgépeket foglaltak le Ausztriában

2022-12-19
Ismét razziát tartott az osztrák rendőrség, 123 illegális nyerőgépet foglaltak le.

 

Az osztrák pénzügyőrség december elején 123 illegális nyerőgépet foglalt le és semmisített meg Felső-Ausztria és Salzburg régiójában a csalásellenes műveletek részeként.

A két régióban elkobzott gépek nagy részét olyan létesítményekben üzemeltették, amelyek az illegális szerencsejáték termek előterei voltak. Salzburgban ezek között a létesítmények között volt egy internetes bolt, egy gyantázó-stúdió, egy borozó és egy palacsintaszállító szolgáltatás.

Felső-Ausztriában a rendőrség szerint az üzemeltetők számos módszert alkalmaztak annak megakadályozására, hogy a rendőrség belépjen a létesítményekbe, például vaslemezekkel erősítették meg az ajtókat, hogy megakadályozzák a bejutást.

A rendőrség közleménye szerint a pénznyerő automatákon található játékok egy részét legális „ügyességi játéknak” álcázták. A gépekben azok megsemmisítése előtt a hatóságok több mint 17.000 euró készpénzt találtak, amelyet megőrzésre átadtak a rendőrségnek.

A hatályos osztrák jogszabályok értelmében minden egyes lefoglalt illegális játékgép után 4000 eurós bírságot szabhatnak ki azok üzemeltetőire.

Címkék: nyerőgép,