Illegális játéktermet találtak egy templomban

2018-12-10
Az egy lángokban álló templomhoz kirendelt tűzoltók tüzet ugyan nem találtak, viszont felfedeztek benne egy illegális játéktermet – jelentették a Houston-i hatóságok.

 

A Word of Life templom épületében lévő, 100 darab nyerőgéppel felszerelt teremben négy embert találtak bezárva. Az ember, aki a tüzet jelentette, azt mondta a hatóságoknak, hogy az elektromos ajtó rájuk záródott – adta hírül a KTRK-TV

 

A helyi seriff több embert bilincsben vezetett ki a létesítményből, akiket később szabadon engedtek, és végül csak egy embert tartóztattak le.

 

A templom lelkipásztora, Anthony Scott azt állítja, hogy bérelte a helyiséget, és a terem, ahol a gépeket megtalálták, nem tartozik a templomhoz. A Harris megyei seriff hivatala ugyanakkor azt közölte, hogy az ingatlannak csak egy címe van. 

 

 

A bűnüldöző hatóságok később azt közölték, hogy nem találtak pénzt a gépekben, ami azt is jelentheti, hogy nem működtek, és ezért talán nem is tekinthetők illegálisnak.

 

“A média tényként közölte, hogy a Word of Life templom nyerőgépeket üzemeltet, amihez valójában semmi közünk sincs.” – fakadt ki a lelkipásztor a Facebook-on. 

 

Ugyan az amerikai jogrend szerint mindenki ártatlan, míg be nem bizonyítják a bűnösségét, ha Scott temploma valóban illegális játéktermet üzemeltetett volna, nem ő lett volna az első vallásos vezető, aki belefolyt a szerencsejáték iparba. 

 

2016-ban egy kanadai pap beismerte, hogy 386 ezer dollárt tett zsebre az iraki menekülteknek szánt adományokból. Amer Saka azt mondta, hogy a pénzre szerencsejáték függősége miatt volt szüksége.

 

Januárban egy katolikus monsignort, William Dombrow-t nyolc hónap börtönbüntetésre ítéltek, mert 535 ezer dollárt lopott a Philadelphia-i Érsekség pénztárából, hogy szerencsejáték adósságait fedezze belőle. A 78 éves férfi beismerte a tettét, és azt mondta a bíróságon, hogy „csak Istenben bízhat ezügyben”.

 

És egy még folyamatban lévő ügy: Gregory Bolusan Las Vegas-i lelkipásztort 2017-ben tartóztatták le, miután egy fegyvernek látszó tárggyal háromszor rabolta ki az M Resort-ot. A rendőrség szerint összesen 63 ezer dollárt rabolt, de még nem mondta el, hogy mi vezérelte a tettét. 

 
Címkék: nyerőgép,