Illegális budapesti pókerterem miatt emeltek vádat

2023-02-16
Tiltott szerencsejáték miatt emeltek vádat három emberrel szemben

 

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség vádat emelt két férfival és egy nővel szemben, akik illegális, pénzdíjas pókerversenyeket szerveztek egy újpesti bérelt klubban - közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Azt írták, hogy a vádlottak 2020 decembere és 2021 februárja között heti rendszerességgel, de gyakran hetente többször, összesen 19 alkalommal rendeztek engedély nélkül pénzdíjas pókerversenyeket egy IV. kerületi klubhelyiségben, amit az egyik vádlott - egy 59 éves férfi - kifejezetten erre a célra bérelt.

Az illegális szerencsejátékot a másik, szintén 60 év körüli férfi szervezte: a játékban részt vevőket mobiltelefonon értesítette a játéknapokról, a rendezési szabályokról, a nevezési összegről, valamint megszervezte a hazaszállításukat is.

A játékosok részére az ételről, italról a vádlott nő gondoskodott.

Az ügyészség szerint a játékosoknak a játék elején 12 000 forintot kellett készpénzben befizetniük, amiért zsetonokat kaptak.

A nyomozók 2021. február 12-én csaptak le az újpesti klubban folyó tiltott szerencsejátékra, amelyben aznap 15 játékos vett részt. A nyomozó hatóság a szervezőktől több mint 500 000 forintot foglalt le a helyszínen, ez volt a játékosok aznapi "befizetése".

A Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség a két férfit és a nőt - utóbbit mint bűnsegédet - tiltott szerencsejáték szervezésének bűntettével vádolja, és velük szemben pénzbüntetés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványoz a vádiratban.

 

Forrás: MTI

Címkék: póker,