Horvátország - Magyarország: Esélytelenek nyugalmával, de keményen!

2019-10-10
Kevés esély mutatkozik a pontszerzésre Horvátországban, de akár jól is állhat nekünk az underdog szerep. Az biztos, hogy a szlovákok elleni találkozóhoz hasonlóan ez sem tűnik 'lapmentes' összecsapásnak.

Horvátország - Magyarország

Eb-selejtező Helyszín: Split

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 4,5 felett

Unibet odds: 1,72

Kezdés:  2019.10.10  20:45

 

Az E-jelű csoportban elég bonyolult a helyzet, legalábbis ami a matekot illeti. Papíron persze a horvát és a szlovák csapat lehet ott a top2-ben, de még Wales, és Magyarország sem mondott le teljesen a továbbjutásról, igaz, Bale-éknek és nekünk is kell a bravúr-győzelem, anélkül nem megy. Azerbajdzsán tovább nem jut, de arra jó lehet, hogy egy-egy pontot elcsípjen, mint tette a horvátok elleni találkozón.

Modric-ék a vb-n ezüstöt nyertek, hatalmasat ment a horvát csapat. Aztán itt az Eb-selejtezős csoportban meg-megbotlik a válogatott, de így is a csoport élén áll. Ha a két hazai találkozójukat hozzá (minket, és majd a szlovákokat is fogadják még), akkor nem csúszhatnak ki a top2-ből. Nekünk a továbbjutáshoz kell egy bravúr, mert az alap, hogy az azeriek elleni 3 pontot behúzzuk. Vagy a horvátok ellen, vagy majd Walesben kell a bravúr, lehetőleg győzelem, és még akkor is bízni kell a többi találkozó szerencsés alakulásában, vagy ott a Nemeztek Ligája, mint alternatív opció, de maradjunk a horvát-magyarnál

A dalmátok az azeriek elleni bohóckodás után biztosan 100%-t tesznek a mai produkcióba. Tudják jól, hogy a magyar válogatott nem tartozik a 'puha' csapatok közé. Ráadásul kikaptak a Groupamában, szóval tudják, hogy ha nem figyelnek oda, még baj is lehet. Nekik is keményen oda kell magukat, mert a magyar bár nem a legképzettebb csapat a földön, azért keménység hiányával nem lehet a mieinket vádolni.

A mieink az Eb-selejtezőkön 7; 2; 6; 6 és 10-lapos találkozókat játszottak. Nem akármi. Épp a horvátok elleni meccs volt lapoktól mentes, legalábbis ott Collum nem nagyon osztogatta. Mi sem faragtuk a horvátokat, ők sem minket, de emlékszünk, hogy nagyon enervált volt ellenfelük.

Most sokkal, de sokkal keményebb meccsre számítunk. Nekünk nagyjából mindent vagy semmit meccs, de a horvátok sem dőlhetnek hátra, ha nem nyernek, még akár bajba is kerülhetnek. Legutóbb Mateu Lahoz jól megszórta lapokkal a magyar csapatot, könnyen lehet, hogy Orsato is követi a példáját. Rossival biztos megértik majd egymást, hisz a válogatott mestere is olasz, de közel sem biztos, hogy ez bármi féle előnyt jelent.

Daniele Orsato legutóbbi bajnoki meccsén 2 piros- és 9 sárga lapot szórt szét a játékosok között, előtte a Valencia-Ajax találkozón a BL-ben 7 sárgát adott, szóval 'jó' a forma. Itt az ideje, hogy válogatott csapatok meccsén is összehozzon egy jó 'overt'. Az unibet nem tette 'magasra a lécet', illetve a lapokat illetően az over/under line-t. A 4,5 büntetőlap felett opcióra 1,72-es szorzót kínál jelenleg, több, mint remek. Nem is nagyon kell ezt tovább boncolgatni, mi eleve elég tartalékosak leszünk, nagy hibát senki sem akar véteni, sokan be fogják vállalni a szabálytalanságot akár lapok árán is, ami érthető. Még mindig jobb egy sárga, mint egy kapott gól. De ez a horvátokra is igaz! Brozovicék sem fognak finomkodni. Jobb nekik is egy-egy beszedett sárga, mint egy magyar ziccer, amiből akár gól is születhet. 

Egy ilyen téttel bíró meccsen 5 lapnak lazán össze kell jönni. Mindkét csapat feszült, Horvátország sem mehet biztosra, mi pedig gálával aligha fogunk eredményt elérni Splitben. Mi csak akkor szerezhetünk pontot, ha keményen, sőt néha durván játszunk, nincs mese, ki kell billenteni a horvát csapatot a komfortzónából.

Címkék: sportfogadás, tipp,