Hollandia - Japán: Délután aszály, este viszont góleső várható

2019-06-25
A 2019-es női foci-vb-n már csak két meccs maradt hátra az egyenes kiesés szakasz első köréből. Délután Olaszország és Kína találkozik, a nyolcaddöntők sorát pedig Hollandia és Japán ütközete zárja.

Hollandia - Japán

FIFA Women's World Cup - Nyolcaddöntő

 

Online sportfogadás tipp:  Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 2.08

Kezdés: kedd, 21:00

 

Hollandiában elég szép ütemben fejlődik a női foci. De ez világ-tendencia, ahol a férfi válogatott erős, ott lassacskán a női válogatott is megerősödik/megerősödött. Pár éve, vagy évtizede még az olasz, a holland, az angol, vagy akár még a francia csapat is kevésbé volt meghatározó. Manapság ezen válogatottak közül bármelyik simán vb-t is nyerhet.

Hollandia remek támadókkal rendelkezik, Martens és Miedema két rendkívül veszélyes ék, de a csapat is eléggé támadó felfogású. Új-Zéland ellen csak egy gólt kotortak be, de Új-Zéland csak arra ment, hogy a vereséget minimalizálja. Aztán Kamerum ellen 3-1-re, Kanada ellen 2-1-re sikerült győzni, pedig ez a kettő sem elsősorban támadó felfogású együttes.

Japán az előző két vb-n döntős volt, egyet nyert, egyet elveszített, szóval nem akármilyen erőt képvisel a mindenkori Nadeshiko. Sosem írhatjuk le a japán együttest, és bár most nem tűnik annyira erősnek ez a válogatott, simán elmehet a döntőig megint. A fizikális hátrányt ügyességgel kompenzálják. Igazi csapatot alkotnak, rengeteget passzolnak, de nem lehet nem elfelejteni, hogy pontrúgásoknál a japán női csapat mindig hátrányban van.

Olyan lányok, mint például Martens vagy Miedema, vagy Dekker rendre előnyben lesznek, hisz 15-20 centivel nagyobbak, mint japán legmagasabb játékosai. Viszont az apró, rövid passzos játék nagyon megy a Nadeshikónak.

A két válogatott sokszor játszott már gólzáporos találkozót. Legutóbb sem volt másként, felkészülési meccsen 6-2-re nyert Japán ellen a holland válogatott a 2018-as Algarve Kupán. Előtte ezen a tornán 2017-ben is Hollandia nyert 3-2 arányban. Szóval képesek megszórni egymást. A hét egymás elleni meccset vizsgálva egy olyan volt, ahol a gólok száma nem ment 2,5 fölé. Ez az egy volt olyan, ahol a nem talált be legalább egyszer mindkét együttes. Szóval joggal bízhatunk benne, hogy most is adok-kapok mérkőzést vívnak a felek.

A délutáni Olaszország-Kína találkozón kevés gól várható, abban viszont tényleg bízhatunk, hogy a hollandok és a japánok nem aprózzák el.

Címkék: sportfogadás, tipp,