Harry és Meghan a fogadóirodákban

2020-02-14
Az elmúlt időszakban világszerte a figyelem középpontjába került a sussex-i hercegi pár, és ennek kapcsán a fogadóirodák is számos eseményt vettek fel kínálatukba.

 

Mint ismeretes Harry - II. Erzsébet királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia – feleségével, Meghannal együtt gyakorlatilag kivonult a brit királyi családból, a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesznek részt, közpénzellátmányt nem vesznek igénybe és a királynőt sem képviselik hivatalos fórumokon.

 

A házaspár január elején jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenné kíván válni, és a jövőben idejük egy részét Kanadában töltik.

 

Az udvar bejelentése szerint Harry és Meghan a továbbiakban nem részesül a királyi feladatok ellátásáért járó közpénzellátmányban, és miután ezentúl nem számítanak a brit királyi család dolgozó tagjainak, az Ő Királyi Fensége megszólítást sem használják.

 

Harry 2018. május 19-én esküdött örök hűséget Meghan Markle amerikai színésznőnek Windsor ősi királyi kastélyában, és II. Erzsébet királynő az esküvő után adományozta a Sussex hercege, illetve hercegnője címet a házaspárnak.

 

A Buckingham-palota közleménye szerint Harry és Meghan a továbbiakban nem képviselheti hivatalosan a királynőt. A kommüniké hangsúlyozza ugyanakkor: mindketten egyértelművé tették, hogy jövőbeni cselekedeteikkel is maradéktalanul érvényesítik az uralkodó által vallott értékeket.

 

A palota közölte, hogy a házaspár biztonsági őrizetének részleteit nem hozza nyilvánosságra. A kommüniké megfogalmazása szerint "vannak jól bejáratott, független eljárások annak megállapítására, hogy szükség van-e közpénzből finanszírozott biztonsági őrizetre".

 

Harry őrizetét korábban a Scotland Yard terrorelhárító ügyosztályának különleges védelmi osztaga látta el, és ennek költségei becslések szerint évente 600 ezer és egymillió font között mozogtak.

 

Harry herceg kétszer is frontszolgálatot teljesített Afganisztánban, és bár katonai pályafutását 2015-ben befejezte, a brit hatóságok szerint különösen az afganisztáni bevetések nyomán továbbra is fennáll az a veszély, hogy terroristák célkeresztjébe kerülhet.

 

Közismert, hogy a britek mindenre fogadnak - politikára, imádott Premiere League-jükre, a Brexitre, Skócia kiválására, a következő James Bondra, mindenre. Harry iránti rajongásukat, ha más nem, az is jól mutatja, hogy mióta a herceg nagykorú lett, se szeri, se száma a vele kapcsolatos „Royal Special” fogadási lehetőségeknek. 

 

A 22Bet fogadóirodánál most például meg lehet tippelni, hogy mi lesz Harry herceg élete első fizetett állása. A legkevesebb pénzt az éri, ha rögbi edző lesz, erre csak 2.49-es szorzót adnak, vagy ha beáll a seregbe (5.5). Hasonló eséllyel lesz a bukik szerint tv producer vagy rendező (6.5) illetve tv-bemondó (7) is. Ha esetleg a brit turisztikai hivatal feje válna belőle, az már jóval nagyobb summát jelentene az erre fogadóknak (51), de a legjobban az jár, aki azt tippelni, hogy az Eton College igazgatója lesz, és ez netán valóra is válik (99).

 

Meghan Markle első fizetett tv-sorozatos munkájára is fogadhatunk. A bukmékerek szerint legvalószínűbb, hogy korábbi sorozatába, a Suits-ba fog visszatérni, erre 2-szeres szorzót kínál az iroda jelenleg, majd a The Crown (2,75) következik a sorban - bár ennek készítői a közelmúltban bejelentették, hogy a sorozat nem fogja feldolgozni a jelen eseményeit. A két korábban említett sorozaton kívül a listán még az  Eastenders (17), a Coronation Street (21), a The Bodyguard  (34), az Emmerdale (41), a Stranger Things (50), a Hollyoaks (67), a Peaky Blinders (67) és a Line of Duty (80) szerepel.

 

Fogadhatunk arra is, hogy hol fog élni Harry és Meghan 2021 év végén. A 22Bet szerint a legvalószínűbb, hogy a Frogmore Cottage-ban (1.57) vagy Vancouver-ben (3.72) illetve Toronto-ban (4). A bátrabbak a Buckingham Palace (19), Miami (21), Hollywood (26), illetve a Downing Street 10-et is ikszelhetik (488).

 

A házaspár következő gyermekére is vannak már események: ha 2020-ban bejelentik, hogy ismét gyermeket várnak, az erre fogadók 1.665-szoroz pénzt kaphatnak. Ha ikreik születnek 2020-ban vagy 2021-ben, az 33-szoros nyereményt jelent, ha esetleg hármasikreik, az pedig 99-szeres pénzt ér.

 

Forrás: MTI/Fortunaweb

Címkék: fogadás,