Hamburg SV - Stuttgart: Megint elúszott

2023-06-05
A HSV csak nem akar visszatérni a legjobbak közé, bár rendre nagyon közel áll hozzá. Az utolsó alapító klubként zuhant ki a BundesI-ből, viszont a visszatérés az csak nem akar sikerülni.

Hamburg - Stuttgart

Bundesliga I-II osztályozó

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,55

Kezdés: 2023.06.05. 20:45

 

A Hamburg az a csapat, amely ezer féle módon képes elszórakozni a feljutást. Most épp az osztályozón csúszik el, mert ha a 3-0-ás hátrányból képes előnyt csinálni, az őszintén szólva maga lenne a csoda.

Láttunk már egy csodát Angliában, négy gólos hátrányt is sikerült ledolgozni, de erre alapozni nem lehet. Arra lehet, amit az odavágón láttunk, és az aggasztó a HSV szempontjából. A 3-0-ás eredmény mellett a Stuttgart büntetőt is rontott. Hiába volt 50-50 % a labdabirtoklás, a Stuttgart 16-ot lőtt, míg a Hamburg csak 7-et, és amíg a VfB 9-szer talált kaput, addig ellenfele csak kétszer.

A találkozón mezőnyben a HSV nem volt gyengébb, sőt az első félidőben még 57%-os labdabirtoklást mutatott fel, de a 70. percben Suhonennek villant a piros lap, onnantól a Stuttgart azt csinált, amit akart, hisz emberelőnyben volt, és 3 gól volt a 'fór'. Ott egy 4. dugó talán mindent el is döntött volna, így a 3 gólt úgy 100-ból 3-4 alkalommal biztos képes lenne ledolgozni a Hamburg.

A mi tippünk evidens, 2,5 gól fölött várjuk az összetermést. A HSV-nak all int kell tolni, itt nincs mire várni. Az idő a sváboknak dolgozik. Ez már olyan előny, ahol az első perctől kockáztatni kell. így viszont benne van a pakliban, hogy az ellenfél lő gólt, onnantól aztán tényleg mindegy, hogy mi lesz, tovább nő-e a hátrány, és reménytelenné válik a feljutás, vagy esetleg sikerül korán egyenlíteni, és akkor lehet próbálkozni ismét a hátrány faragásával. 

Angliában az említett Peterborough-Sheffield párharcban a Peterboroughnak a 4-0-ás előny sem volt elég a továbbjutáshoz, de a BL-ben is láttunk már nagy fordításokat, mint pl. a PSG vagy a Barca között, szintén négy gól előny olvadt el. Itt 'csak' hármat kell eltűntetni.

A Stuttgart viszont jól kontrázó csapat, jól használja ki a rögzített szituációkat is, szóval gólt, gólokat idegenben is képes lesz szerezni, akkor is, ha a védekezés lesz az elsődleges cél.

Címkék: sportfogadás, tipp,