Hadjárat a szerencsejátékok ellen Ukrajnában

2020-01-06
Az ukrán miniszterelnök felszólította az állampolgárokat, hogy tegyenek jelentést a működő szerencsejáték-létesítményekről.

 

Olekszij Honcsaruk miniszterelnök felszólította az ukránokat, hogy tegyenek jelentést az olyan szerencsejáték-létesítményekről, amelyek nem zártak be írja a KárpátInfó.

 

"Ha tudomása van rejtett pénznyerő automaták létezéséről, amelyet a rendészeti tisztviselők szándékosan vagy véletlenül nem vettek észre,  tudassa velünk" - mondta Honcsaruk egy, a YouTube-on közzétett videoblogban.

 

Arra kérte az embereket, hogy hagyjanak üzeneteket a kormány társadalmi hálózatán, valamint vegyék fel a kapcsolatot a kormányzati ügynökségekkel és a rendőrséggel.

 

A Kiszo.net arról tudósított, hogy a megyei rendőr-főkapitányság a Miniszteri Kabinet utasítására hadat üzent az illegális szerencsejátékoknak, és sorra ellenőrizte a Kárpátalján működő, elektronikus játékgépeket üzemeltető vállalkozásokat.

 

E célból a megyei főkapitány szakcsoportokat alakított, amelyek megvizsgálták a játékbarlangok működési engedélyét. Egészében megyeszerte 316 ilyen egységet ellenőriztek, s mert engedély nélkül praktizáltak, a rendőrség bezáratta azokat. Az is tisztázódott, hogy egy kiterjedt bűnszervezet működtette Ungváron, az Ung-vidéken, Csapon, Nagyszőlősön, Técsőn az internetes kluboknak álcázott szerencsejáték-egységeket.

 

A lefoglalt számítógépek ellenőrzésekor bebizonyosodott, hogy azokat pénznyerő játékokra programozták be. A gyanúsítottakat őrizetbe vették, az ellenük felhozott vádpontok, vagyis tiltott szerencsejátékok nagybani űzése miatt 5-től 12 évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak. A rendőrség tovább folytatja a nyomozást, amelynek eredményessége a lakosság segítségnyújtásán is múlik. A megyei főkapitányság ezért arra kéri a kárpátaljaiakat, jelezzék a 102 ügyeleti számon, ha tudomásuk van illegális szerencsejátékokat űzőkről.