Görögország - Magyarország: Ha jó tippet keresel estére, jó helyen jársz

2018-10-12
Szeptember 11-én hazai pályán sikerült megverni a görög válogatottat 2-1-re, pénteken a hellének megkapják a visszavágás lehetőségét.

Görögország - Magyarország

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 3,5 felett

Unibet odds: 1,64

Kezdés: péntek, 20:45

 

A két együttes szeptemberi találkozóján zárt kapuk mögött 2-1 arányban sikerült legyőzni Görögország válogatottját. Valószínű, hogy ezzel kellően fel is piszkáltuk Mitrogluékat.

Nem először, és talán nem is másodszor játsszuk ezt a tippet, amit. Már a Vidi-AEK párharcnál is lapokra fogadtunk, jobbára sikeresen. A két válogatott között a szeptemberi meccs nem volt túl hangulatos, de azért négy sárgát csak ki kellett osztani.

A mi tippünk ugyanaz, a büntetőlapok száma Athénban sem marad 3,5 alatt (1,64). Azzal, hogy a finnek elleni zakó után megvertük itthon a görögöket, ismét minden nyílt lett. Bőven megnyerhetjük még a csoportot, ergo tényleg nagy a tét. A görögök számára szintén, nekik ez úgymond kötelező hazai pályán.

Valószínűleg nem lesz puha meccs. Athénban nézők, sőt szurkolók is lesznek, épp ezért mindenki jobban pörög majd, mint egy zárt kapus találkozón. Pörög és túlpörög, akkor pedig egyből kiugrik Stieler zsebéből a lap. A német játékvezetőre nem lehet ráfogni, hogy minden apró szabálytalanságra lapot ad, de azért rá is jellemző a német precizitás, a mezráncigálás, a visszahúzás nála is lapot ér. Lesznek itt elkésett belépők is valószínűleg mindkét oldalon, szóval nem sakkozni fognak a srácok, lesz bőven kontakt a mérkőzésen.

 

Willi Orban debütálhat

Orban, a Lipcse játékosa valószínűleg nem a padra érkezik. Ő most először játszhat a magyar védelemben. Ez is okozhat zavart a hátsó sorban, lehetnek kommunikációs problémák is. Szalai is képes feszültséget generálni, körülötte is mindig történik valami. Vagy ő szabálytalan, vagy vele szemben. Előbb-utóbb ezt is megunja majd Stieler. Szalainak viszont legalább annyi előnye lesz sok görög játékossal szemben, hogy ő németül is tud majd beszélni a játékvezetővel.

Amiben még bízunk, hogy a Rossi-csapatokra nem jellemző a puhányság. A Kispest sem a puha játékával nyert bajnokságot, igazi erőfocit játszott Rossival, és nem igazán riadtak vissza a kispestiek, ha szabálytalankodni kellett. A finnek elleni meccs is hozott öt sárgát, amelyek közül négyet is magyar játékosnak mutatott fel a litván Mazeika.

Hazai közönség előtt a görög labdarúgók vélhetően komoly nyomás alá helyeznek, így sokszor csak foultok árán tudjuk majd megállítani a hellén támadósokat. De ők is bajban lehetnek, ha egy-két kontrával sikerül elszabadulnunk, ők sem fognak tétovázni, ha a támadásunkat csírájában akarják megölni mondjuk a felezőnél. Sokkal forróbb, sokkal feszültebb meccs lesz, mint az 'odavágó', márpedig az is hozott négy lapot. Simán előfordulhat, hogy a pirosat is látjuk majd, bár ha minden igaz, Stieler felnőtt, válogatott meccsen még egyszer sem ítélt kiállítást. Persze előbb-utóbb ennek is eljön az ideje ...

Címkék: sportfogadás, tipp,