Getafe - Real Sociedad: Formán kívüliek

2020-06-29
A világjárvány sosem jön jól, de a Sociedad és a Getafe valószínűleg még inkább átkozza a Covid-19-et, mint a riválisok. A leállás előtt a BL-ért küzdöttek, aztán az újraindulás után már egyik csapatra sem lehet igazán ráismerni. Ez az utolsó esély, hogy esély maradjon a BL-indulás kiharcolására.

Getafe - Real Sociedad

LaLiga - 32. forduló

 

Online sportfogadás tipp:  Lesz büntető vagy kiállítás

22Bet odds: 1.99

Kezdés:  2020.06.29. 22:00

 

A 32. forduló egy igazán fontos meccsel zárul a spanyoloknál. A Getafe és a Sociedad is a BL-indulást érő helyeket üldözők táborát gyarapítja. Amelyik együttes ma vereséget szenved, az valószínűleg búcsút is inthet a BL-álmainak. Tudniillik mindkét csapat formája elég ramaty, így ne nagyon várjunk űrfocit ezektől az együttesektől.

Ami a Getafét illeti, korábban sem játszott épp szépen, de eredményes volt. Bordalás csapata a liga legkeményebb együttese, fizikális futballt játszik, rengeteget ütköznek a focisták, sok a kontakt, és ez nem igazán ízlett az ellenfeleknek. Az újraindulás után viszont ez a foci nem igazán működik, egy zakó, és rengeteg iksz. A Sociedad pedig négy forduló óta nyeretlen, az Osasuna elleni remit három vereség követte. Olyan együttesek nyertek Ödergaardék ellen, mint az Alavés vagy Celta...

A Getafét öt, a Sociedadot 7 pont választja el a BL-től, szóval ez tényleg az utolsó esély, hogy csatlakozást találjanak az élmezőnyhöz.

Nem lesz könnyű dolga Cordero Vega játékvezetőnek, aki ezt a meccset próbálja majd kézben tartani. Vega azon spanyol sporik közé tartozik, akik spórolnak a lapokkal. Ilyen ritka, mint a fehér holló, viszont a kevés lapot kompenzálja a büntetőkkel. Vega ebben az idényben a legtöbb büntetőt ítélte meg. Az újraindulás után Cordero Vega két meccset vezetett, és ezen a két meccsen 3 büntetőt ítélt meg.

Egyik csapat sincs az élmezőnyben sem a kapott, sem az ellenük ítélt büntetőket tekintve sem, de ez tényleg feszült összecsapás lesz, ahol hibázni senki sem akar, de általában pont ez szül hibát. A görcsös akarás, ami könnyen büntetőt, vagy Vega esetében büntetőket érhet.

Érdekesség még, hogy a ligában a Getafe foultot a legtöbbet, meccsenként 18,8-at, ez 3-mal több, mint a 2. helyen álló Alavés 15.9-es mutatója. Bár Vega spori nem szereti 'szétfújni' a meccseket, itt most vélhetően nem tud majd mit tenni, ezen a meccsen kell majd a tüdő, kíváncsiak vagyunk 30 foult alatt le tudja-e hozni a meccset. Nem valószínű!

A két együttes őszi meccsén G. Fuertes 35 foultot ítélt meg, és a piros lap is előkerült.

Címkék: sportfogadás, tipp,