Gépkocsinyeremény-betétkönyv

Szerencsejáték vagy nem?
Ismerős körben szúrópróba-szerűen tettem fel a kérdést: hallottak-e valaha a gépkocsinyeremény-betétkönyvről? A legtöbben (az érettebb korosztályból persze) a rég elmúlt Merkúros időket emlegették, amikor mindenki az évek óta megrendelt és áhított gépkocsijára várt, és ebből az állapotból láttak sokan kiutat és reményt a helyzet megoldására a gépkocsi-nyeremény betétkönyv megvásárlásával.

 

A kérdezettek közül a legtöbben nagyon elcsodálkoztak, amikor megtudták, hogy ez a betétforma a mai napig létezik, hiszen a helyzet azóta sokat változott, legalábbis ami a gépkocsira való várakozás időtartamát illeti. Egy új személygépkocsit viszont továbbra is csak sokévi rendszeres pénzmegtakarítás után tud az emberek nagyrésze megvásárolni. Vagy még akkor sem. Valószínűleg ezért van még mindig piaca ennek a sorsjegy-szerű terméknek, ráadásul "ára" évtizedek óta nem változott, csak nagyobb címletek is megjelentek. A hozzájutás tehát jóval könnyebb, mint régen, hiszen 1961-ben 5000 Ft többhavi keresetnek felelt meg, ma egy szolid 2 fős éttermi vacsora ára.

Az OTP-nél Szabó Judit kommunikációs munkatársat kérdeztük a témában.

 

- Ön szerint szerencsejáték-e a gépkocsinyeremény-betétkönyv minden hónap 15-én történő sorsolása? 

- Az OTP Bank által kínált Gépkocsinyeremény betét, - ahogyan a neve is jelzi -  egy betéti forma. Jelentősen különbözik a szerencsejátéktól, hiszen az ügyfél az általa elhelyezett összeget, azaz a betétkönyv értékét  a  visszaváltáskor minden esetben, és teljes egészében visszakapja, akkor is, ha a betétkönyv nyert. Ezzel ellentétben például a lottó esetében az ügyfél a vásárolt szelvény árát nem kapja vissza, azt minden esetben „elveszíti”. A Gépkocsinyeremény betétekre a Bank kamatot hirdet, amit nem az egyes betétkönyveken ír jóvá, hanem abból nyereményalapot képez, és abból havonta gépkocsikat sorsol. A betétkönyvek mindaddig részt vesznek a sorsoláson, amíg vissza nem váltják őket, így elméletileg egyetlen betétkönyvvel akár havonta nyerhet az ügyfél egy-egy autót.  

 

- Hogyan alakul a gépkocsi-nyeremény betétkönyvek forgalma manapság, nő vagy csökken? 

- A sorsolásban résztvevő gépkocsinyeremény-betétkönyvek darabszáma 2012-ben is folyamatosan, számottevő mértékben növekedett. és minden jel arra utal, hogy ez a kedvező tendencia 2013-ban is folytatódik.

 

- Milyen ütemben teszi ezt? 

 

- A 2012. január 16-án megtartott 286. sorsoláson összesen 919.052 db betétkönyv vett részt, a 2012. december 15-én megtartott, jubileumi 300. sorsoláson a résztvevő betétkönyvek darabszáma 987.586 db volt.

 

- Az ország mely részein népszerű a termék? 

- A gépkocsinyeremény-betétkönyv az egész országban népszerű konstrukció. A 2013. február 15-i, 303. sorsolás adatait figyelembe véve megállapítható, hogy a teljes betétkönyv állomány valamivel több, mint egy negyedét (28%-át) a Budapesten és Pest megyében váltott betétkönyvek teszik ki.

 

- Hogyan alakul ma a gépkocsi nyeremény betétkönyvek száma címletenként? 

- A legutóbbi, 303. sorsoláson összesen 1.014.256 db betétkönyv vett részt. A sorsolásra jogosult betétkönyvek közül 112.978 db 50000 Ft összegű, 107.109 db 20000 Ft összegű, 262.165 db 10000 Ft összegű és 532.004 db 5000 Ft összegű volt.

 

- Melyik címletnek van a legnagyobb nyerési esélye? 

- A betétek nyerési esélye a címlet értékével arányosan növekszik: a legnagyobb címletnek tízszeres nyerési esélye van.

 

- Mi az az extra esély akció? 

- Az OTP Bank 2012-től a normál kamaton felül további prémium kamatot is meghirdetett a Gépkocsinyeremény betétekre, melyből negyedévente extra nyereménysorsolást rendez. Az extra nyereménysorsolásokon egy-egy Mercedes B 180 BE típusú autó talál gazdára. Az extra sorsoláson mindazok a betétkönyvek részt vesznek, amelyek a megelőző 3 teljes naptári hónapon keresztül forgalomban voltak, vagyis valamennyi betétkönyv tulajdonosa azonos eséllyel pályázik akár a közelmúltban nyitott betétkönyve, akár már évek óta meglévő betétkönyve van. 

 

- A megnyert gépkocsi ára után kell-e adóznia a szerencsés ügyfélnek? 

- A gépkocsinyeremény takarékbetétkönyv betéti konstrukció, melyre a kamatadó szabályai vonatkoznak. 

 

- Ez mit jelent?

 A kamatadót az OTP  Bank fizeti meg a - kamatadó fizetésben érintett - betétek után. A 2006. augusztus 31-éig nyitott gépkocsinyeremény betétek 2006. augusztus 31-ét követően kisorsolt első nyereménye, még mentes a kamatadó aló, de a 2006. szeptember 1-étől nyitott gépkocsinyeremény betétek első nyereményét már kamatadó terhel. Ezt azonban az OTP Bank átvállalja a betétesektől és az összes nyeremény után egyösszegben (tehát nem betétesenként jelentve) fizeti meg. Így az ügyfeleknek ezzel kapcsolatban semmiféle teendője nincs.  

 

- Milyen gyakran fordul elő, hogy egy rég megnyert gépkocsit keresnek? 

- A gépkocsinyeremény betétkönyv sorsolások során (1961. augusztus 12. és 2013. január 15. között) összesen 91 287 db gépkocsi került kisorsolásra amelynek kevesebb, mint 1 %-át (0,78 %), 718 db nyereményt nem vettek át a betéttulajdonosok. Minden év januárjában készül egy jegyzék az „Át nem vett nyeremények”-ről, amely megtekinthető az OTP Bank fiókokban, az interneten (www.otpbank.hu/gépkocsinyeremény) és megjelenik több napilapban, melyek Bors, Magyar Nemzet, Népszabadság. A jegyzék megjelenését követően érezhetően fellendül az érdeklődés, sok nyertes ilyenkor jelentkezik – akár több éve kisorsolt – nyereményéért.

 

****************************************************************

 

Idáig tart az interjú, és szerencsejátékos szakportál lévén feladatunknak tartjuk megvizsgálni ennek a játéknak a jogszabályi hátterét.

A Szerencsejáték törvény így kezdődik:

1. §2 (1) Szerencsejáték minden olyan játék, amelyben a játékos pénz fizetése, vagy vagyoni érték nyújtása fejében, meghatározott feltételek fennállása vagy bekövetkezése esetén pénznyereményre, vagy más vagyoni értékű nyereményre válik jogosulttá. A nyerés vagy a vesztés kizárólag, vagy túlnyomórészt a véletlentől függ.

 

Tehát három kitétel van: 

1. A tét megfizetése, ez jelen esetben nem az ügyfél 5000 Ft-ja, hanem a bank által az arra fizetendő kamat. Ezt visszaváltáskor nem kapja vissza, akár nyert, akár vesztett.

2. Nyeremény, ami lehet pénzbeli vagy tárgynyeremény is, jelen esetben mindkettő lehetséges, hiszen, ha a játékos 30 napig nem veszi fel a nyert típusú gépkocsi átvételére jogosító utalványt, utána a gépkocsi értékére (tehát készpénzre) lesz jogosult.

3. A véletlen, ami itt kizárólagos, igaz, a nagyobb címleteknek nagyobb az esélyük, de a befizetett tét (az elvesztett kamat) is nagyobb.

 

Tehát véleményünk szerint a gépkocsi nyeremény betétkönyv a fenti definíció alapján igenis szerencsejáték, amelyet Magyarországon csak a Szerencsejáték Zrt szervezhet.

 

Kérdésünk: Hogyan lehet, hogy a Szerencsejáték Törvény jogerőre emelkedése után 20 évvel az OTP még mindig szervezhet szerencsejátékot?

A válasz először is ott keresendő, hogy az 1961-ben indult játékot a régi rendszerből örököltük,  az 1991-ben megalkotott szerencsejáték törvény már több, mint egy évtizede hatályban volt, amikor felfigyeltek a játékra az APEH (NAV) emberei. Az OTP szerint a nyereményautó kamat, az APEH (NAV) szerint nyeremény volt. A Legfelsőbb Bíróság akkor átvágta a gordiuszi csomót: ítélete szerint egyik sem.

Mivel ennek értelmezése végképp nehéz volt, az ügy úgy oldódott meg, hogy egy 2003. október 30.-án módosító indítványt nyújtottak be a takarékbetétek kamatának fogalmáról. A módosítás szerint kamatnak minősül "a takarékbetétről szóló törvényben meghatározott takarékbetétre fizetett (jóváírt) hozam". "A gépkocsi-nyereménybetétből származó jövedelem a Melléklet alkalmazásában szintén kamatnak minősül."

Értjük az OTP érveit, hiszen védi őket az egyik törvény, de támadja őket a másik. Ugyanakkor a jogi világban az egyik törvény által használt terminológia érdektelen a másik törvény szempontjából - legalábbis általában. Véleményünk szerint ez egy meglehetősen visszás helyzet, amelyről ki fogjuk kérni a NAV Szerencsejáték Felügyeleti osztályának véleményét.

 

A Gépkocsinyeremény-betétkönyv 2012 és 2013 években kihúzott sorszámait megtekintheti itt, a több, mint 700 darab kisorsolt, de át nem vett gépkocsikat itt böngészheti.