Franciaország - Norvégia: Le Sommerék a skandináv ellenfelüket is kiüthetik

2019-06-12
Norvégia a női foci-vb-n győzelemmel nyitott, hisz 3-0-ra legyőzte az afrikai kontinens egyik legjobbját, Nigériát. A franciák Dél-Koreát ütötték ki, így mindkét válogatott 3-3 ponttal várja a 2. csoportkört.

Franciaország - Norvégia

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 felett

Unibet odds: 1,70

Kezdés: szerda, 21:00


A 2. kört is elkezdik a hölgyek a női foci-vb-n szerdán este. A házigazda Franciaország válogatottja Nice-ben fogadja a norvégokat, ahol nem minden fenékig tejfel, ennek ellenére győzelemmel nyitott az északi együttes. Norvégia a felkészülés utolsó fázisában megverte 7-2-re Dél-Afrikát, aztán élesben már a vb-n egy sokkal erősebb afrikai együttest, Nigériát is megütötte 3-0 arányban. Mindezt úgy, hogy olyan klasszisok hagyták abba az elmúlt időszakban mint Ronning vagy Gullbrandsen, de a legnagyobb hír hogy a Lyon légiósa, a világ egyik legjobbja, Ada Hegerberg nem az utazó keret tagja. Igazából a tutit senki sem tudja, hogy miért, mert nem sérülés az ok. Ő korábban elégedetlenségének adott hangot, hogy nincs megelégedve ezzel meg azzal, aztán összekapott a kapitánnyal, de igazából a lényeg, hogy a világ egyik legjobbja, de mindenképp a legjobb norvég nincs ott a keretben. Ez viszont nem azt jelenti, hogy ezzel a csapat nem lett egységesebb. Hegerberg azt is nehezményezte, hogy mondjuk a 90-es évek norvég sikerei már a múlt, és a szövetség nem tesz meg mindent, hogy újra a csúcson legyen a norvég foci. Régebben, ha nem is a női kézicsapat szintjén, de nagyon magasan jegyezett csapat volt a norvég. Persze a skandináv együttes azért nem csak Hegerbergből áll (tesója sincs itt egyébként), azért találunk itt klasszis játékosokat. 

Akár még jól is kijöhet ebből a kialakult helyzetből Norvégia, hisz így nem csak Hegerbergtől kell várni a gólokat, mindenkinek maximumot kell nyújtani. Talán még az ellenfelek dolga is nehezebb, mert ha játszik Hegerberg, egyértelműen őt próbálják kikapcsolni, de így, hogy ő nem jesz pályán, kb. lehetetlen megmondani, hogy egy aktuális meccsen épp melyik norvégnak jön majd ki a lépés. Nigéra ellen például Utland és Reiten talált be, Ohale pedig öngólt is vétett, így alakult ki a 3-0.

A franciák a nyitómeccsen 4-0-lal jelezték, hogy a hazai tornán a végső győzelem a cél. Jól játszottak, Renard két gólt fejelt, betalált Le Sommer, jól játszott a francia együttes, de a 4-0-ás siker ellenére érezhető volt, hogy nem az volt a maximum.

Nice-ben is telt ház előtt játszanak majd Majriék, remek hangulat lesz a 2. meccsen is, nem lehet ilyen hype, ilyen közönség előtt rossz meccset játszani. A tippünk, hogy a két együttes a 2. körben gólgazdag meccset játszik. Egy-egy győzelem már zsebben, mivel a négy legjobb 3. helyezett is továbbjut, így nincs is miért óvatoskodni.

Címkék: sportfogadás, tipp,