Fogadtál már a tádzsik bajnokságra? Ha nem, vasárnap megteheted!

2020-04-02
A korábbi években nem számított hírnek, hogy elstartol a tádzsik élvonal, jelenleg viszont nemcsak hír, de egyenesen vezető hír több portálon. Nézzük meg közelebbről ezt a ligát, nem árt tisztában lenni a tádzsik élvonallal a hétvégi start előtt!

 Hétvégén startol a tádzsikok pontvadászata!

 

A Vysshaya Liga, vagy ahogy még írni szokták a nemzetközi sajtóban, Higher League 2020-as bajnoki idénye startol a hétvégén, szombaton a Szuperkupa meccs számít idénynyitónak, aztán vasárnap már három bajnoki következik, amit jövő szerdán még kettő követ.

A tádzsik élvonalban 10 csapat szerepel -ami annak ellenére tény, hogy az ns 9 csapatot említ-, legalábbis idén, hisz az előző idényben mindössze 8 együttest számlált az élvonal. A Khatlon osztályozón kivívta a bennmaradást, a Panjsher kiesett. A Dushanbe-83, a Lokomotive Pamir és a Fayzkand új csapatok 2019-hez képest.

A 2019-es bajnokságot az Istiqlol magasan nyerte, 21 meccsen 51 pontot gyűjtött, 16-3-2-es mérleggel zárt, 60 gólt lőtt és 20-at kapott. Az AFC BL-sorozatában is megmártózott, például vert üzbég csapatot, de a szaúdi Al-Ahli elleni 1-0-ás zakó sem szégyellni való, hisz például az Al-Ahlinál olyan spílerek is játszanak, mint Marko Marin.

Az előző idényben a legnagyobb különbség két csapat között 9 gól volt, a Kuhjand verte a később kieső Panjshert 9-0 arányban. Ez a 9 gól volt a rekord egy meccsen, 7-8 gól többször is összejött. A bajnokságot 27 fordulósra tervezik, és valószínűleg a korábbi évekkel ellentétben sokkal népszerűbb pontvadászat lesz a sportfogadók körében (is). Legalábbis áprilisban, mert a fehérorosz és nicaraguai bajnokságot kivéve egy-két svéd barátságos összecsapást kivéve a futball-élet szünetel.

 

A Dushanbe-83 csapata a ghánai légióban bízik

Érdekesség, hogy bár nem jelentettek a tádzsikok koronavírusos fertőzésről, a meccseket zárt kapuk mögött játsszák. A légiósok terén az ukránok mellett főleg az üzbégek vannak fölényben, a Lokomotiv-Pamir és a Kuktosh 2-2 ghánai játékost is alkalmaz. Az újonc Dushanbe-83 viszi a prímet ilyen szempontból, hisz hét ghánai játékos van a keretben. Mondjuk az jó kérdés, hogy ezek a ghánai játékosok milyen minőséget képviselnek, gyakorlatilag szó szerint semmit nem lehet tudni róluk Ari-t kivéve, aki már kirgíz állampolgár (is). Szóval azért nem feltétlenül a ghánai foci krémje játszik a Vysshaya Ligában, de biztosan gyors, ügyes játékosok ezen a szinten, ha alkalmazzák őket.

Az elmúlt három évben a nyitó körben legalább egy meccsen mindig volt minimum 5 gól, de kétszer hat is. Reméljük, ez a széria nem most szakad meg! Vasárnap 13:00-ás kezdettel három meccsel rajtol a liga, aztán szerdán még a maradék két összecsapást is megrendezik az első körből.

A mi tippünk, hogy a vasárnapi három meccsből minimum egy olyan lesz, ahol legalább öt gól összejön. Az elmúlt idények nyitókörében -ahogy írtuk is- mindig volt minimum egy gólzáporos meccs, miért lenne ez most másként.

2020.04.05. 13:00 FK Khatlon Bokhtar - FC Istaravshan: Gólok száma 4,5 felett @ 6.40 (Unibet)

2020.04.05. 13:00 Kuktosh - Regar Tadaz: Gólok száma 4,5 felett @ 5.00 (Unibet)

2020.04.05. 13:00 Lokomotiv Pamir - Fayzkand: Gólok száma 4,5 felett @ 5.60 (Unibet)

Címkék: sportfogadás, tipp,