Fogadóiroda ismertető: Paddypower

Sportfogadói szemmel
Személyes tapasztalatok, tippek, trükkök, melyeket érdemes megfontolni, ha sportfogadásra adjuk a fejünket.

 

Be-, és kifizetés:

A számlánkat hitelkártya segítségével, banki átutalással, skrill és neteller segítségével tölthetjük fel. Én Visa kártyát használtam, ez talán a legegyszerűbb és leggyorsabb feltöltési mód, és még biztonságos is. Ráadásul az irodák szeretik, ha valaki saját bankkártya segítségével tölti fel számláját, főleg, ha közép-európai az illető. (Sajnos sok a ’fake’ számla minden irodánál). A minimum befizetés 5€, ami nem egy hatalmas határ. Viszont Ft-ban nem lehet számlát nyitni, érdemes az €-t választani. 10-20-30 év múlva talán majd mi is azzal fizetünk…

 

Első befizetés bónusz, free bet:

Jelenleg 50€-s ’Free bet’ promóciójuk van, ami elég jól hangzik. Az én első fogadásom nyertes lett, így ’sajnos’ ezt nem tesztelhettem. Viszont amit tudni kell, hogy 1.50-nél magasabb oddson kell megtenni az első fogadást. (Amúgy is érdemes bevállalni egy kicsit rizikósabb fogadást, ha nem nyer, úgyis visszafizetik a tétet ;) ). A Free bet 30 napig érvényes, de ha már regisztrál az ember, azért teszi, hogy játsszon! Jó kis ajánlat ez, feltétlenül ki kell használni.

 

Kínálat:

Az iroda kínálata kifejezetten jó. Labdarúgást tekintve a nagyobb ligákon kívül még NB2-es meccsre is tudtam volna fogadni élőben, ami azért nem sok irodánál fordul elő. Lehet fogadni természetesen az EB-győztesre, Aranylabdásra (Messi oddsa 2.10, míg Ronaldo-é 2.50!), ezen felül a játékosok következő klubjára, és még pár speciális hosszútávú fogadás is van, lehet válogatni. De természetesen minden sportra odafigyelnek, az NBA meccsekre is 45-50 különféle fogadástípus közül választhatunk meccsenként, de tényleg minden sportra figyelnek, semmi sincs elhanyagolva. Azt kell mondani, hogy a kínálatát tekintve a legjobb irodák közé kell sorolni, talán a kézilabda az, amiben fejlődhetnének. Itt azért picit hiányoltam, hogy a magyar női döntőre nem lehetett fogadni, pedig a Győr és a Fradi Európai elit csapatai.

 

Oddsok:

A Paddypower által kínált szorzókra jellemző, hogy próbálnak versenyképesek maradni. Nem kiugróan magasak a szorzók, de nem is alacsonyak. Próbálnak talán úgy kompletten egy átlagot hozni, és ez sikerül is nekik. Persze szorzókról úgy átlagban nehéz véleményt alkotni, és igazából csak akkor lehet, ha nagyon jók (Pinnacle) vagy nagyon rosszak.

Sok eseményre találtam itt igencsak versenyképes szorzókat, amely bizony verte a Bet365, és még a Pinnacle oddsait is, pedig főleg utóbbit ebben a kategóriában nehéz lenyomni.

 

Élő fogadás:

Az élő fogadási rész nekem kifejezetten tetszik. Nem viszik túlzásba az élőben is fogadható események számát, de nem is baj. Persze biztosan más a helyzet például egy áprilisi szombat délutánon, amikor minden bajnokságban rendeznek meccseket… 

Élőben is sokfajta sportágra fogadhatunk, én úgy vettem észre, hogy a labdarúgás mellett a teniszt preferálják. Nemcsak a nagyobb ATP, WTA tornákra, de ITF tornák egyes meccseire is kínálnak élő fogadási lehetőséget (is), és azt kell mondjam, aki otthon van a teniszben, igen szép oddsokat foghat.

Amit még lehet szeretni, hogy az oddsok nem ugrálnak, még olyan sportoknál sem, mint a tenisz. Több irodánál minden egyes pontnál változik tizedeket, századokat az odds, így mindig frissíteni kell. Itt is változik persze, csak nem olyan ütemben. Viszont amikor a fogadószelvényen rákattintasz a fogadás gombra, akkor néha 10-12 másodpercet is várni kell, néha pedig egy-két másodperc alatt elfogadja a tétet. Hogy ez mi alapján változik, arra magam sem jöttem rá, talán csak a szerencsén múlik.

 

Ügyfélszolgálat:

Van live chat, ami jó. Viszont az ügyfélszolgálatosra néha igen hosszú perceket kell várni. Amikor belépünk a chatre, jelzi, hogy hányan vannak előttünk. Pont úgy, mint a postán, vagy egy bankfiókban. Amikor először próbáltam, akkor 17-en voltak előttem, most legutóbb mindössze ketten. Tehát változó, viszont még mindig gyorsabb, mint az e-mail!

Ami még fontos, hogy angol nyelven lehet csak érdeklődni, így egy középfok nem árt :D

 

Felület, fogadószelvény:

A Paddypower igen egyszerű felülettel rendelkezik. Logikus a sportágak felsorolása, és az események felsorolása is ABC sorrendet követ. Könnyen ki lehet választani az aktuális eseményt, amire fogadni akarunk.

A fogadószelvény külön kis ablakban érhető el, viszont ez semmi gondot nem jelent. Amikor elhelyezed a tétet, még egyszer rákérdez, hogy minden helyes-e, így ha netán félrekattintasz, akkor lehet még korrigálni. Bet365-ön például ha nem figyelsz, már meg is tetted, amit nem is akartál…

 

Egyéb:

Ami még említést érdemel, az a tétkorlátozás. Az nem meglepő, hogy a magyar NBI meccseire nem fogadnak el magas téteket. Na most nem tudom, a 10 € magasnak számít-e, de én 10€-val akartam fogadni egy NBI-es találkozóra, és csak 9 €-val fogadta el. Itt azért nem volt nagy érvágás, de ha 20, vagy 30 €-val akartam volna megjátszani, és csak kilenccel engedi, akkor azt már nem vettem volna jó néven. De volt olyan is, hogy egy magasabb szorzót akartam megfogadni, és ott sem engedte a 10 €-t (egy német osztályozós találkozó volt). Egyszóval fel kell készülni, hogy előfordulhat olyan eset, amikor nem tudod annyival megrakni a eseményt, amennyivel szeretnéd.

 

Kifizetésnél tőlem eddig semmilyen dokumentum másolatot nem kértek. Az első kifizetésem egy 50€-es kifizetés volt, ugyanúgy kártyára, ahogy a befizetés ment. Persze nem is engedte máshogyan. Próbáltam kiutaltatni skrillre is, de nem engedte. Elméletileg a kifizetésnél nem húzzák az időt, az már más kérdés, hogy például az OTP egy hetet ül a pénzemen…

 

Mindig van valami Money Back Special (MBS) promóció, legutóbb például a BL döntőre volt ilyen promó, hogy ha a Chelsea nyeri a döntőt, akkor a góllövőkre kötött vesztes fogadások tétjét visszafizetik. Márpedig a döntőt a Chelsea nyerte… Ezek a promók azért legtöbbször használhatatlanok, de résen kell lenni, mert néha egész korrekt ajánlataik is vannak.

 

Lóversenyben és kutyafuttatásban is nagyon toppon van az iroda, szóval aki szeret a pacikra, vagy a kutyusokra fogadni, az itt mindent megtalál!

 

Az első, mobilról megtett fogadás tétjét is visszatérítik 10€-ig, ha az vesztes, tehát ha van erre alkalmas teló, akkor érdemes ezt is kihasználni!

 

A Paddypower tehát egy remek kis iroda, amelynek talán az egyetlen hibája, hogy nem elérhető magyar nyelven. Viszont egy kis angol tudással, és egy kis rutinnal nagyon könnyen el lehet igazodni.

 

Én csak ajánlani tudom, semmi rosszat nem tapasztaltam, amíg itt játszottam, márpedig az utóbbi két hétben talán minden nap felnéztem minimum egy-egy szelvény erejéig, de a live részen is igen sok időt töltöttem.

 

Azt még elfelejtettem, hogy nagyobb kaliberű meccseknél igen bő a kínálat, például a Bundesliga I osztályozós meccsen simán verte a Paddypower a Bet365-öt, és talán még élőben is! A BL döntőre is teljesen korrekt kis ajánlatuk volt, szóval tényleg semmi rosszat nem lehet erről az irodáról elmondani!

 

Sok szerencsét mindenkinek, aki regisztrációra szánja el magát!

 

-oak-