Fiorentina - West Ham: Megint hosszú éjszaka lesz?

2023-06-07
Egy hete az EL fináléjában a Sevilla és az AS Roma igencsak maratoni találkozót játszott. Könnyen lehet, hogy ma sem megyünk aludni éjfél előtt...

Fiorentina - West Ham

Konferencia Liga - Döntő

 

Online sportfogadás tipp: Szabálytalanságok száma 24,5 felett

Unibet odds: 1.64

Kezdés: 2023.06.07. 20:45

 

Az Európa Liga döntője nem igazán szólt a fociról. Rengeteg foult, reklamálás és hosszabbítás volt, néha hosszú percekig néztük a semmit. Ugyanakkor a döntőt 'csak' meg kell nyerni, és valószínűleg ezt az elvet vallja ez a két együttes is.

A stílusok nem egyformák. Ha a keménységről, sőt sokszor durvaságról beszélünk, akkor abban a Firenze erősebb. A West Ham a PL-ben a legkevesebbet szabálytalankodta, lapot is alig kapott. Közben a Fiorentina a Serie A-ban a 4. legszabálytalanabb csapat volt, az EKL-ben pedig konkrétan a legtöbbet foultolta.

A labdabirtoklás mint olyan, is eltérő. A Fiorentina a Serie A-ban a jobb csapatok között volt, és ha tudta, birtokolta a labdát. A West Ham pedig inkább labda ellen játszott a PL-ben, és próbált kontrákra játszani. Ez lehet a mai terv is, átadni a területet Amrabatéknak,és labdaszerzés után gyorsan lecsapni a rendezetlen Fiorentina védelemre.

A terv működhet, de egy fináléban a WHU sem lehet puha. Hiába spanyol a spori, Carlos del Cerro valószínűleg nem akar nagy kártya partit rendezni élete első, és egyben utolsó fináléján, hisz a bíráskodást ilyen magas szinten befejezi. 

Azt se feledjük, hogy a Premiershipben a játékvezetők sokszor engedik a kemény, de sportszerű játékot. Sokszor olyan esetekben sem fújnak, amikor egy-egy szenzitívebb spanyol játékvezető nemhogy sípjába fúj, de a lapot is előkapja. Coufalék tehát valószínűleg meg lesznek majd lepődve, hogy pár olyan foultnál a spanyol sípjába fúj, ami Angliában simán elmenne.

Épp ezért tippünk mi arra, hogy ha Carlos del Cerro lapot nem is mutat fel sokat (bár ez sem biztos), szabálytalanság azért lesz bőven. A döntők eleve ritkán szépek, és nem megbántva a csapatokat, azért egyik fél sem szokott varázsolni. 

A mi tippünk, hogy a két csapat 24,5 fölött végez majd a szabálytalanságok tekintetében. Nehéz elképzelni, hogy barátságos gurigázást látunk majd, a tét pedig a kupagyőzelem mellett az is, hogy ősszel a győztes az EL-főtáblán találja magát. Anyagilag segítség a klubnak, ráadásul az EL-ből akár egy év múlva BL-indulás is lehet, ha azt sikerül behúzni. 

Címkék: sportfogadás, tipp,