Férfi kézi-Eb: Potyoghatnak a gólok Lazarovék meccsén

2020-01-10
Kiril Lazarovék is elkezdik a 2020-as férfi kézilabda-Eb-t, első ellenfelük Ukrajna válogatottja lesz.

Észak-Macedónia - Ukrajna

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 50,5 felett

Unibet odds: 1,63

Kezdés:  2020.01.10.  20:30

 

A 2020-as férfi kézi-Eb, hat darab négy-fős csoportot hoztak létre a szervezők. Akad halálcsoport, ahol például a portugálok, franciák és norvégok egy kvartettben szerepelnek, és van olyan csoport, ahol egy igazi klasszis együttest sem találunk. A cseh-macedón-osztrák-ukrán négyesből bármelyik együttes továbbléphet, itt nincs kiemelkedő együttes, de olyan sem, amelyet kézlegyintéssel el lehet intézni.

Észak-Macedónia kiesése talán meglepetés lehet, mint ahogy meglepetés lenne Ukrajna továbbjutása. Persze egyik sem az az igazi világraszóló dolog, de azért papíron a macedónok a top2-be beférnek, Ukrajna meg lecsúszik a továbbjutásról.

Lazarov vezérletével a macedónok remek csapatot alkotnak. Kiril nem öregszik, és azért manapság már nem csak rá épül a macedón csapat. Stoilov klasszis beálló, Manaskov és Giorgieski remek szélsők. Taleski jó lövő, ha Lazarov összeugraszt két embert, máris tudja húzni szélre a labdát, vagy Taleskit megjátszani ellentétes oldalon, esetleg bejátszani Stoilovnak. Mivel a macedónok padja talán kevésbé erős, ezért a sorozatterhelést nem ennek az együttesnek találták ki, de ez a torna első meccs, szóval itt erőnléti problémák aligha lesznek.

Mivel 24 csapatosra hízott az Eb, így Ukrajna is bőven befért a főtáblások közé. Igazi csapat az ukrán, nincs világklasszis kézisük, viszont van egységük, van játékuk, és van elszántságuk is. A selejtezőben a feröeri csapatot oda-vissza verték, ezzel meg is lett a kijutás, de otthon például 29 gólt dobva verték Montenegrót, és Dánia ellen is csak 3 góllal, 33-30-ra kaptak ki. Márpedig a dán csapat most a torna legnagyobb esélyese, nekik sikerült 30 gólt dobni a selejtezőben. Ezt az Ukrajnát hiba lenne leírni, Macedónia sem fogja.

Azért is lehetnek veszélyesek Akimenkóék, mert underdogként kezelik őket. Esélyesség nem nyomja a játékosok vállát, és azért ezek a spílerek azért tudnak kézizni, függetlenül attól, hogy nem a Veszprém, a Vardar vagy a Barcelona a klubjuk. Egységes csapat, és mivel nincs igazi klasszis, így a gólok is sok játékostól jöhetnek. Nincs az, hogy xy-t megfogjuk, aztán vége, itt mindenki képes vezérré előlépni.

Egyébként a Macedónokra is jellemző, hogy viszonylag sok-gólos meccseket játszanak, igazi játékos csapat, képes bőven 30 fölött dobni, ahogy kapni is. Sok gólt, kevés büntetést várunk. Nem valószínű, hogy túl durva találkozó lesz, a mi tippünk, hogy itt a gólok dominálnak majd.

Címkék: sportfogadás, tipp,