Félbillió dollárt költenek illegális szerencsejátékra évente az USA-ban

2022-12-14
Megjelent az Amerikai Szerencsejáték Szövetség legfrissebb összeállítása az illegális amerikai szerencsejáték piacról.

 

Az Amerikai Szerencsejáték Szövetség (AGA) új jelentése szerint az amerikai játékosok évente 511 milliárd dollárt költenek illegális szerencsejáték oldalakon, fogadóirodáknál, nyerőgépeken és az úgynevezett „tudás alapú” játékokra.

Emiatt az illegális piac miatt évente 13,3 milliárd dollár adóbevételtől esnek el az államok kormányai, ami közel 2,5 milliárd dollárral több, mint amennyit a legális szereplők termeltek 2021-ben (11,7 milliárd dollár). A becslések szerint a legális szerencsejáték-ipar mintegy 44,2 milliárd dollárnyi éves bevételről marad le a feketén üzemelő szolgáltatóknak köszönhetően, ami a 2021-es 92 milliárd dolláros kombinált kereskedelmi és törzsi bevétel közel fele.

 

Sportfogadás

Az AGA becslése szerint az amerikaiak 63,8 milliárd dollárnyi fogadást tesznek meg illegális fogadóirodáknál és offshore oldalakon, ami úgy 3,8 milliárd dollárnyi tiszta játékbevételt és 700 millió dollár állami adót jelentene. Mivel az amerikaiak az előrejelzések szerint idén 100 milliárd dollár értékű legális sportfogadást kötnek, ezek az eredmények azt sugallják, hogy az illegális sportfogadási szolgáltatók az Egyesült Államok sportfogadási piacának közel 40 százalékát birtokolják.

A jelentés azt is megállapította, hogy az elmúlt évben sportfogadók 49 százaléka kötött fogadást illegális szolgáltatónál. Korábbi AGA-kutatások azt mutatják, hogy az illegális szolgáltatóknál fogadó amerikaiak több mint fele úgy gondolja, hogy legálisan fogad.

 

Online szerencsejáték

A becslések szerint az amerikaiak 337,9 milliárd dollárt költenek illegális iGaming webhelyeken, ami 3,9 milliárd dollár állami adóbevétel-kiesést jelent. 13,5 milliárd dolláros becsült játékbevétellel az Egyesült Államok illegális iGaming piaca csaknem háromszor akkora, mint a legális iGaming piac, amely 2022-ben 5 milliárd dollárra becsülhető.

Mivel az iGaming csak hat államban legális, az elmúlt évben online nyerőgépekkel vagy asztali játékokkal játszó amerikaiak közel fele (48%) játszott illegális online kaszinókban.

 

Szabályozatlan “Tudás-alapú gépek”

A szabályozatlan játékgépek is tovább szaporodnak, az Egyesült Államokban a becslések szerint 580.651 szabályozatlan automata üzemel. A kaszinókban és nyerőgép-termekben 870.000 legális automata üzemel, ami azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban az összes játékgép 40 százaléka nem engedélyezett.