Fél évet csúszik a holland online piac indulása

2019-12-02
2021. július 1-re halasztották a holland szabályozott online szerencsejáték-piac elindítását – az indoklás szerint a kormánynak több időre van szüksége a másodlagos szerencsejáték-jogszabályok kidolgozására.

 

Október közepén a holland szerencsejáték szabályozó hatóság, a Kansspelautoriteit (KSA) nyilvánosságra hozta azokat a „tág feltételeket”, amelyek alapján az online szerencsejáték engedély iránti kérelmeket elbírálja. A feltételek továbbra is tágak, mivel az Igazságügyi és Biztonsági Minisztérium még véglegesíti szerencsejáték-politikáját, de a KSA reméli, hogy 2020. július 1-jén kezdődhet a kérelmek beadása. Az első tervek szerint a szabályozott piac 2021. január 1-jén indult volna, ám a napokban fél évvel későbbre, július 1-re halasztották a startot.

 

Négy liszensz-típust lehet majd igényelni: kaszinó játékokra (nyerőgépek, asztali játékok, stb), pókerre, sportfogadásra és lóversenyfogadásra külön-külön. Minden pályázathoz 45.000 euró vissza nem térítendő díjat kell csatolni, és holland nyelven kell írni.

 

A KSA elsődleges kritériumai között szerepel a kérelmezők „megbízhatósági ellenőrzése”, értsd:  büntetőjogi, közigazgatási vagy adójogi előzmények átvizsgálása. Ez nem csak a vállalatokra, hanem annak vezető tisztségviselőire, részvényeseire és szerződött partnereire is érvényes, akiknek 8 évre visszamenőlegesen tisztának kell lenniük.