FC Barcelona - Real Sociedad: Veretlenek egymás között

2023-01-25
A 2023-mas naptári évben mindkét csapat veretlen. Ez a széria este biztosan megszakad, mert a Barca-Sociedad találkozón mindenképp el kell dönteni, melyik együttes jut be a legjobb négybe.

FC Barcelona - Real Sociedad

Copa del Rey - Negyeddöntő

 

Online sportfogadás tipp: 1. félidő 1 gól felett AH

Unibet odds: 1.72

Kezdés: 2023.01.25. 21:00

 

A daráló nem áll le, most épp Copa del Rey találkozók jönnek a spanyoloknál. Még 8 csapat maradt állva, tehát ez a szakasz már az a része a kupának, ahol meccseket leadni, eladni nem szokás. 

Ami a Sociedad együttesét illeti, jókor van jó helyen, mert a Sevilla üres idényét talán a Txurri-urdin használhatja ki, és foglalhatja el az andalúz csapat top4-es pozícióját. A Sociedad a 3. a tabellán, 3 pontra a Madridtól, 6-ra a Barcától. Simán realitás a dobogó. A forma jó, és Alguacil mester olyan mély kerettel dolgozhat, mint tán semelyik másik csapat a ligában. 

Hihetetlen, hogy ezt hogy sikerült összehozni, de van 8-10 sérült jelenleg, mégis képesek összeállítani hétről-hétre olyan kezdőt, hogy az nyer, ráadásul a padra is jutnak minőségi játékosok. Ráadásul olyan szempontból is könnyű dolga van, hogy mindenféle típusból van játékosa. Ha gyors ember kell, van. Okos, rutinos, fiatal, erős, köcsög, közönség-kedvenc, csupaszív, -kár sorolni, és ez az, ami a klub komplettségét adja jelenleg.

A Barcát talán jobban ismerjük, hétvégén egy minimalista 1-0-lal intézte el a Getát, de a Geta meglepően jól tolta ott, és ugye nem játszott Lewa. Most fog. Fog, és ez sokat jelent, mert ha van egy potens befejező játékos, egy gólerős kilences, akkor van gól. Ferran, Fati és a többiek aranyos srácok, de Lewa más kategória. 

Aztán tény, hogy a katalán csapatnak nem mumusa a Barca. Szépen meg szokta szórni az északi együttest a Blaugrana, és erre megint van sansz. A Sociedad összességében nem egy tini csapat. Főleg nem a tengelyben középen, és bár tény, hogy nem mai gyerek mondjuk Busquets, azért Gavi vagy de Jong szépen elvégzi mellette a plusz munkát. Dembélé Munozt akkor veri meg egy-egyben, amikor akarja, de úgy 5-ből 4-szer biztos. Dembélé sokszor inkább magát cselezi le, amikor nem tudja a jobb lába, mit akar a bal, vagy fordítva... Pedri szintén elit, hasonlóan jól lát, mint Iniesta, mellette sokkal gólerősebb. Hátul Baldé és Koundé játszhat szélsőt, Araujó és talán Christensen belső védőt, magas, jól fejelő játékosok, elöl is kamatozhat a testi adottság. 

Xavi (látva az Intercity elleni meccset) vélhetően a kapuban ter Stegen kezd, nem hiszem, hogy akar majd olyat látni megint, hogy csapata három lövésből kap 3 gólt...

Viszont a Barca bármennyire kevés gólt kap, azért Sorloth egy igazi bika, Kubóval ők nagyon korrekt kis párost alkotnak, Brais is intelligens játékos, akár befejezés, akár kiszolgálás a kategória. 

A Barca az Alguacil-féle 4-4-2-őt dominálja majd, hiába a három hazai középpályás, Baldéval és Pedrivel fölényben lesznek a középpályán a hazaiak. Nyílván Dembélének akarnak területet generálni, aki ha Munozt megforgatja, máris jöhet a bepassz Lewának, vagy vissza második hullámba. Ha úgy adódik, egyedül is befejezheti az akciót. A játéktér nagy, szóval lesznek területek mindenképp, ha pedig visszahúzódik a Sociedad, és a bekkelést választja, apró passzokkal akkor is képesek bontani Pedriék. 

Simán jöhet két hazai dugó, és nem lehet kizárni, hogy a Sociedad is alkot valamit elöl. Rengeteget számít, hogy ez a két csapat csak nyer és nyer, szóval kegyetlen magas szinten az önbizalom, és ez jó, mert még nagyobb önbizalmat szül. Ha van önbizalom, akár egyén, akár csapat szinten, az jó. Épp ezért a Sociedad is simán elhiszi majd, hogy lehet keresnivalója, de a Camp Nouban azért favorit a Barca.

Mivel a bajnokság a fő sorozat ebben az idényben (ugye a Barcának tavasszal nincs már BL), a Sociedad meg igen előkelő helyen, és reális esély van a top4-re, azaz a BL-főtáblára, így Alguacil-ék nem dőlnek majd kardjukba, ha esetleg kapnak egy pofont. Meg hétvégén Real Madrid-Real Sociedad, én úgy vélem itt ma este a lényegi dolgok félidőre eldőlnek.

Címkék: sportfogadás, tipp,