FC Barcelona - Granada: Már Setiennel készülnek Messiék a hétvégére

2020-01-14
Korábban is lehetett arról olvasni, hogy a Barca már keresi Valverde utódját, és úgy tűnik, meg is találta. Keddtől Quique Setien irányítja már a katalán együttest, vele aztán egy dolog biztos, a Barca ismét JÁTSZANI fog.

FC Barcelona - Granada

Tipp: Barca góljai 2,5 felett

Unibet odds: 1,67

Kezdés: 2020.01.19. 21:00

 

Immár tény, hétfőn a Barcelona vezetősége megköszönte Valverde munkáját. A pletykák ezúttal igaznak bizonyultak, hiába áll jól a Barca a bajnokságban, és áll a BL-ben is természetesen, a vezetők úgy gondolták, még idejében kirúgják Valverdét, mielőtt baj lesz. Nem is játszott űrfocit a Blaugrana, de azért akkora baj sem volt, hogy Valverdét fenéken kelljen billenteni.

Setien azért más filozófiát vall magáénak. Setien egy olyan edző, aki egyszerre mindent akar. Elsősorban a labdát. Ez nem áll távol a Barcától, a katalánok eddig is minden meccsen általában óriási fölényben voltak labdabirtoklást illetően, ez most sem fog változni. Viszont ami változni fog, hogy Setien szabadabb játékot enged a focistáknak, nincsenek annyira kötött posztok. Ő nem fogja xy-nak megmondani, hogy milyen zónában merre hány métert mozoghat, egyszóval Setien szereti, ha a csapata játszik.

Az tuti, hogy rövid távon jót fog tenni a csapatnak Setien érkezése. Több gólt lő majd a csapat, és többet is kap. Épp ezért kérdéses, hogy mennyire lesz eredményes a katalán együttes. Mert ha visszaemlékszünk, a Las Palmas is gyönyörű focit játszott, rengeteg gólt lőtt, és még többet kapott. Még az élen is állt jópár forduló után az egyik ősszel Setien mesterrel. Aztán a Betisnél is a kapott gólok jelentették a Setien-éra végét. Jó kérdés, ha itt Alba, Pique meg a középpályások nagyobb szabadságot kapnak, hosszú távon mennyivel lesz eredményesebb a csapat. Mert hogy a játék szemre szebb lesz, megnő majd a lő és a kapott gólok száma, az szinte biztos.

Vasárnap este villanyfényes meccsen a Granada tapasztalhatja meg a Setien-féle Barca játékát először. Sajnos Suarez jó eséllyel kihagyja a tavaszt, már át is esett a térdműtéten, rá pár hónap rehabilitáció vár. Nyáron Copa, talán addigra visszatérhet. Setien filozófiájában a kis Fati, vagy a folyton sérült Dembelé is nagyon élne, de Griezmann és Messi is lubickol majd. Szabadabb teret kapnak a középpályások, több lesz az improvizáció, kevésbé lesz szervezett a foci. Ez nekünk nézőknek mindenképp jó, aztán hogy a Barca majd a lőtt gólok mellett mennyit kap, hát az megint jó kérdés. Az biztos, hogy ezzel az edzőcserével mi csak jól járunk, mert nem nagyon lesz olyan Barca meccs, ahol unatkozni fogunk. Setienről azt még tudni kell, hogy szereti, ha a csapata birtokolja a labdát, de nem a meddő labdabirtoklás híve. Ő nem híve annak, hogy 3-0-nál a védők hátul passzolgassanak, és pont ezért lesz ez jó nekünk, és lesz jó Messiéknek, mert végre lesz JÁTÉK!

Egyébként a Barca idén bajnokin, ebben a 2019/20-as idényben 9 hazai meccset játszott, csak a Real Madrid és a Villarreal úszta meg minimum 3 kapott gól alatt. Nem valószínű, hogy Setien bemutatkozó meccsén Messiék 3 alatt maradnának!

Címkék: sportfogadás, tipp,