Everton - Chelsea: Silvát fenéken billentették, új éra kezdődik az Evertonnál

2019-12-06
Az Evertonnál megköszönték Marco Silva munkáját, a Liverpool ellen elveszített derbi után nem volt maradása. A helyére Duncan Ferguson ült le, szombaton kora délután kerül sor a debütálására.

Everton - Chelsea

Premier League - 16. forduló

Online sportfogadás tipp: Mindkét csapat szerez gólt

Unibet odds: 1,61

Kezdés:  2019.12.07. 13:30

 

Tizennyolc hónap után köszönték meg Marco Silva munkáját az Evertonnál, mivel csapata pont a 18. helyen áll a Premiershipben 15 forduló után. Illetve természetesen az ex csapata, hisz az Everton edzéseit már Daniel Ferguson irányítja.

Az Everton a liverpooli derbin nagyon gyámoltalan csapat benyomását keltette, úgy kapott ki 5-2-re, hogy a Liverpool csak szórakozott, ráadásul Firmino és Salah sem volt a kezdőben. Új impulzusokra van szükség, sőt egy laikus véleménye az, hogy Silvát talán picit korábban is meneszteni lehetett volna.

A 'Kékek kerete sokkal jobb, hogy a kiesés ellen harcoljon. Ami pech, hogy egy elég húzós sorsolása van Tosunéknak, hisz a Chelsea után Man. United, Leicester City, Arsenal a sorrend. Könnyen lehet, hogy a 18. hely a Boxing Day környékén sem sokkal jobb, de az is lehet, hogy Daniel Ferguson irányításával szárnyat kap a csapat.

A Chelsea épp a liverpooliak ellentéte. Lamparddal a 4. helyen áll a csapat, stabilan a BL-indulást jelentő pozícióban tartózkodik. Nagyon korrekt, modern, nézhető focit játszik a Chelsea, Abraham szárnyal, van 'húzása' a csapatnak, ez tény. A védelem 'kellemesen' sebezhető, Lampardnál Kanté posztja is szabadabb, a francia labdaszerző épp ezért sokszor kerül a kapu elé, és a gólokat is termeli.

Mi egy lüktető meccsre számítunk, az Everton hazai pályán biztosan szeretné javítani a 'pool elleni betlit. A londoniak három pontért mennek Liverpoolba, energikus játékot tesznek majd a pályára ismét. Jó kis adok-kapok meccseket szoktak játszani Kantéék idegenben, a legutóbbi 10 tétmeccsüket vizsgálva 9-szer lőtt és kapott is gólt a Chelsea, amikor kilépett a Stamford Bridge-ről.

Az Everton játékosai szeretnének bizonyítani maguknak, a szrukolóknak, az új mesternek, épp ezért bízunk benne, hogy minimum egy gólt összehoznak. A 'pool ellen kettőt is összehoztak, sokra ott nem mentek vele. Manéék akkor kerültek helyzetbe, amikor akartak, ez pedig mindenképp a Chelsea-gól mellett szól. A mindkét csapat lő gólt opció 1,61-es szorzó mellett jó tipp lehet a szombati napra.

Címkék: sportfogadás, tipp,