EuroMillions lottó - Európa legnagyobb lottójátéka

Az Európa-szerte rendkívül népszerű EuroMillions lottót gigantikus nyereményei tették népszerűvé: a Magyarországon kapható lottók jackpotjainak többszöröséért lehet vele harcba szállni hetente kétszer.

 

Amennyiben az EuroMillions 100 millió eurós Szupersorsolásáról szeretne információkat megtudni, kérjük, kattintson ide.

 

A játékot a francia, spanyol és angol lottótársaságok indították 2004. február 13-án, 2004 októberében csatlakoztak az osztrák, belga, ír, luxemburgi, portugál, svájci lottótársaságok is, így jelenleg 9 európai ország nemzeti lottótársasága vesz részt a szelvények értékesítésében.

 

A játék 5+2 rendszerű, tehát először 5 főszámot kell kiválasztani 1 és 50 között, majd még 2 Lucky Star-nak nevezett pluszszámot 1 és 12 között. A jackpot mind az 5+2 szám eltalálása esetén üti a markunkat, de ha az 50 számból kettőt eltalálunk, már nyertünk. A nyertes számokat kedd és péntek esténként sorsolják magyar idő szerint este 21:30-kor.

 

Az EuroMillions kiinduló jackpotja 17 millió euró, ha egy-egy sorsoláson nincs telitalálatos, akkor 4-10 milliós ugrásokkal halmozódik a 190 millió eurós jackpot plafonig

 

Hogyan vehetünk részt a játékon?

Külföldön, lottózóban:

Sajnos a Magyar Lottótársaság (Szerencsejáték Zrt.) nem tagja az Euromillions szervezőinek. Így nem tudjuk a megszokott módon, egy lottózóba betérve megtenni számainkat. A nyugati határszélen élőknek viszonylag könnyű dolga van, "átruccannak" a határon, és a szokásos módon fogadhatnak is.

 

Interneten, online:

Akiknek ez a lehetőség nem adatott meg, választhatják az interneten fogadást is. Vannak olyan oldalak, amelyeknek a segítségével a világ szinte összes lottójára lehet fogadni az ausztrál lottótól kezdve az USA legnagyobb lottójátékaiig. Ilyen például a The Lotterahol némi plusz pénzért bejelölhetjük tippelt számainkat. Ráadásul az új felhasználók első lottószelvényének árát bónuszként jóváírják a felhasználó számláján, hogy dupla esélye legyen eltalálni a boldogító milliárdokat érő számokat. 

EuroMillions szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Fogadás a nyerőszámokra a Lottoland oldalán

 

A lottójáték szervezői

Belga Lottótársaság  http://www.loterie-nationale.be
Spanyol Lottótársaság - http://www.loteriasyapuestas.es
Francia Lottótársaság - https://www.fdj.fr
Ír Lottótársaság - http://www.lottery.ie
Luxemburgi Lottótársaság - https://www.loterie.lu
Osztrák Lottótársaság - http://www.lotto.at
Portugál Lottótársaság - https://www.jogossantacasa.pt
Angol Lottótársaság - http://www.national-lottery.co.uk
Svájci Lottótársaság - http://www.swisslos.ch

 

Hogyan kell kitölteni a hagyományos EuroMillions segédszelvényt?

Amennyiben úgy dönt, hogy külföldön, egy lottózóba betérve tölti ki lottószelvényét, az alábbiakat kell tennie:

A képen az EuroMillions-játék osztrák segédszelvénye látható. A következőkben lépésenként leírjuk, mit és hogyan kell jelölni rajta.

 

1. lépés: A jobb oldalon látható számmező felső részén sorban helyezkedik el az az 50 szám, melyből 5-t kell megjelölni x jellel, alsó részén pedig csillag alakban az a 12 „lucky stars” (szerencsecsillag), amelyből 2 számot kell megjelölni, szintén x-szel. Egy ilyen kitöltést nevezünk alapjátéknak.
A segédszelvényen 7 számmező található. Ez azt jelenti, hogy egy szelvényen 7 darab játék játszható.

2. lépés: A „Spieldauer” felirat jobb oldalán számok találhatók 1-től 10-ig. A játékos kiválasztja, hány sorsolásra szeretné, hogy részt vegyen a szelvénye, majd bejelöli az adott számot. Ha például a 5-ös számot jelöli x-szel, megjátszott nyerőszámai a következő 5 sorsoláson indulnak.

3. lépés: Az EuroMillions-szal jokerjáték is játszható: ha a 6 jokerszámból az utolsó egyezik, a játékos már nyert. A játékosnak 4 lehetősége van: A „Nein” négyzetet bejelölve azt jelzi, nem kér jokerjátékot. A „Ja” rublikát az abban lévő számnak megfelelően ikszelve a játékos azt jelzi, 1, 2, esetleg 3 jokerszámmal szeretne játszani. A „Ja1”-gyel a szelvényen látható jokerszámmal játszik a játékos, „Ja2” és „Ja3” esetén a szelvény feladásakor további 1 illetve 2 jokerszámot generálnak számára.

A jokerhúzásokat nem a lottóhúzással egy napon tartják, így a következő táblázat foglalja össze, hogy az adott napon, adott számú húzásra leadott szelvény, hány sorsoláson fog részt venni.

A szelvényről

A képen látható szelvényt minden játékos megkapja, miután játékba küldte segédszelvényét.
A szelvény tartalmaz minden adatot, amely a sorsolás körülményeire vonatkozik: a szelvény feladásának idejét, árát, a nyugta számát, a húzások számát, első és utolsó időpontjaikat, valamint a leadott tippeket és a jokerjáték adatait. A szelvényt a sorsolás végéig meg kell tartani, mivel annak bemutatása nélkül nem igazolható a találat.

 

Euromillions hírek, jackpot-ok, nyerőszámok és nyeremények

A Fortunaweb folyamatosan tájékoztatást ad a legfrissebb Euromillions hírekről és nyerőszámokról.

 

Nyeremény-ellenőrzés

Ha kíváncsi, hogy nyert-e szelvénye, a brit Nemzeti Lottótársaság oldalán lehetőség van ennek online ellenőrzésére. Adja meg, hogy mely időszakban, melyik napi húzásokra volt érvényes a szelvénye, gépelje be a megjátszott számokat, majd kattintson a "Check Now" gombra. 

 

Az EuroMillions nyerési esélyei 

 

NyerőosztályokTalálatNyerési esély
1 nyeremény 5+2 1:139 838 160
2 nyeremény 5+ 1:6 991 908
3 nyeremény 5 1:3 107 514
4 nyeremény 4+2 1:621 502
5 nyeremény 4+ 1:31 075
6 nyeremény 4 1:13 811
7 nyeremény 3+2 1:14 125
8 nyeremény 3+ 1:706
9 nyeremény 3 1:313
10 nyeremény 2+2 1:985
11 nyeremény 2+ 1:49
12 nyeremény 2 1:21
13 nyeremény 1+2 1:187