Első próbálkozásra megnyerte a lottófőnyereményt egy nő

2023-11-03
Így is lehet: egy michigani nő életében először vett „Lucky for Life” szelvényt, és egyből megnyerte az évi 25.000 dolláros főnyereményt.

 

Miközben épp Powerball szelvényét vette meg online, Shayla Kauflin úgy döntött, hogy vesz öt Lucky For Life lottószelvényt is az október 9 sorsolásra – olvasható a Michigan Lottery közleményében.

"Ez volt a legelső Lucky For Life szelvény, amit valaha vettem. Amikor megvettem a Powerball szelvényeimet, megláttam a Lucky For Life játékot a listán, és azt gondoltam: Miért is ne? És 10 dollárért erre a játékra is vettem pár szelvényt.”– mesélte Shayla.

Amikor másnap bejelentkezett a felhasználói fiókjába, hogy megtudja a nyerőszámokat, Kauflin megdöbbenve tapasztalta, hogy valóban szerencséje volt. "Másnap bejelentkeztem, hogy megnézzem, nyertem-e valamit, és amikor megláttam, hogy 390.000 dollár van függőben a számlámon, elkezdtem sikítani és sírni!" - mesélte a 39 éves hölgy a lottótársaság munkatársainak. "Felhívtam a férjemet, hogy elmondjam neki, mennyit nyertem, és először aggódni kezdett, mert azt hitte, hogy valami hiba van a rendszerben."

A Lucky for Life játék fődíja 25.000 dollár (úgy 9 millió forint) 20 éven át vagy élethosszig - amelyik több, de Kauflin úgy döntött, hogy a 390.000 dolláros (kb. 140 millió forintos) egyösszegű kifizetést kéri, melyet nemrégiben át is vett a lottótársaság központjában. 

A hölgy elmondta a lottótársaság munkatársainak, hogy most egy Disney-nyaralást tervez a családjával, a pénz nagy részét pedig be szeretné fektetni.

"Leírhatatlan érzés nyerni. Olyan, mintha a világ súlyát levették volna a vállamról. Lehet, hogy ez nem elég pénz ahhoz, hogy megváltoztassa a világot, de ahhoz elég, hogy megváltoztassa az én világomat." - nyilatkozta Kauflin.

Hamarosan Európában is elérhető lesz az ilyen, életjáradék típusú lottónyeremény, hiszen az EuroMillions-t is szervező lottótársaságok november 6-án elindítják az EuroDreams elnevezésű játékot. Ez lesz az első olyan összeurópai lottójáték, melynek nyereményeit nem egy összegben, hanem havi fix fizetés (vagy, ha úgy jobban tetszik, nyugdíj) formájában utalják majd ki a nyerteseknek.

Nemzetközi lottószelvények vásárlása a theLotter-nél

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán