Elküldte a férjét csirkéért, 34 milliós nyereménnyel ment haza

2022-04-14
100 ezer dolláros sorsjegy nyeremény lett a jutalma, amiért feleségre kérésére elugrott a boltba.

 

“A feleségem elküldött a boltba, hogy vegyek egy elősütött csirkét vacsorára.” – mesélte a szerencsés férfi a marylandi lottótársaság képviselőinek.  Jó férjhez méltóan megvette, amit felesége kért, és ha már ott volt, mielőtt távozott, megállt a bolt önkiszolgáló lottóautomatája előtt. 

 

„Valójában a 421 millió dolláros Mega Millions jackpotért akartam játszani.” – ismerte be. Bedobott egy 20 dollárost a gépbe, vett egy Mega Millions szelvényt 10 dollárért, és a legelső olyan sorsjegyet, ami 10 dollárba került, ez pedig a Monopoly X50 volt. 

 

Később, mikor a család elfogyasztotta a finom csirkevacsorát, a férfi elhatározta, hogy lekaparja a sorsjegyet. Azonnal látta, hogy nyert, csak abban nem volt biztos, hogy mennyit. „Azt gondoltam, hogy legalább nyertem 10 dollárt, és visszakapom a pénzem.” – mesélte. Hogy biztos legyen az összegben, beszkennelte a sorsjegyet a lottótársaság mobilos alkalmazásával, akkor tudta meg, hogy 100.000 dollárt, azaz úgy 34 millió forintot nyert.

 

„Káromkodott egy cifrát, amihez a gyerekek nem igazán voltak hozzászokva.” – mesélte a feleség. „Azt hitték, mérges valami miatt.” Persze gyorsan tisztázták a félreértést, és elkezdtek ünnepelni. A család azt tervezi, hogy a pénzből elmennek nyaralni, kifizetik az adósságaikat, rendbe teszik a házat és talán vesznek egy új tévét is.

 

Szombaton 112 milliárdos főnyereményt sorsolnak a Powerball lottón!

 

A világ egyik legnépszerűbb lottójátékának jackpotja 325 millió dollárnál jár - jelenleg ez a lottó kínálja a világ legnagyobb főnyereményét, melyet az online lottózóknak köszönhetően ma már bárki, bárhol megnyerhet!

A hetente háromszor - hétfőn, szerdán és szombaton - sorsolt Powerball hasonlít a magyar ötös lottóhoz, annyi különbséggel, hogy itt a főszámok mellett egy plusz számot is meg kell jelölniük a játékosoknak. Az öt főszámot 69, a Power Ball-nak nevezett pluszszámot pedig 26 szám közül kell kiválasztani. A telitalálathoz, tehát a jackpothoz mind az 5+1 számot el kell találni, de ezen kívül még nyolc alacsonyabb nyerőosztály is van (a legkisebb nyereményhez elég csak az 1 plusz számot helyesen megtippelni).

A játékban természetesen nem csak amerikai állampolgárok vehetnek részt, és szerencsére nem kell az Államokba se kiutazni ahhoz, ha valaki meg szeretné kísérteni a szerencséjét. Ma már több olyan online lottózó is létezik, mint például a theLotter, ahol egy kis felár ellenében bárki megveheti a szelvényét (a legtöbb helyen ráadásul olyan akciókat, illetve üdvözlő bónuszokat is ki lehet fogni, hogy a játékos visszakapja a szelvény teljes árát.), de arra is van lehetőség, hogy a kihúzott számokra szelvény nélkül fogadjunk (Lottoland). 

Powerball szelvény vásárlása a TheLotter oldalán

Powerball számokra fogadás a Lottoland oldalán

 
Címkék: lottónyertes, sorsjegy,