Egyre csökken a nyerőgépek száma a kaszinókban

2017-05-29
Míg nemrégiben még a nyerőgépek voltak a kaszinók aranytojást tojó tyúkocskái, melyek körülbelül a bevétel 85 százalékát adták, a Deutsche Bank legutóbbi kimutatása szerint 2007 óta 21%-kal csökkent ezeknek a gépeknek a száma a kaszinókban.

 

Az elemzésben 12 amerikai kaszinóvállalat 120 létesítményét vizsgálták, és az adatok azt mutatják, hogy a gépek száma ezekben 43.400-zal lett kevesebb az elmúlt évtizedben. 

 

Ami a drámai változás okát illeti, a tanulmány rámutatott, hogy egyrészt a fiatalabb generáció szerencsejáték szokása megváltozott, másrészt a kaszinók ma már jövedelmezőbb bevételforrást találnak egyéb, nem szerencsejáték-jellegű szolgáltatásokban. Még ha az ügyesség alapú nyerőgépjátékok – melyek vonzóbban az ifjabb generációk számára - sikeresnek is bizonyulnak, a kaszinók valószínűleg továbbra is inkább már az olyan magasabb árrésű, nem szerencsejáték-típusú termékekre fognak koncentrálni, amilyenek például a hotelszobák kiadása, a vendéglátás, éjszakai klubok és a szórakoztatóipar.

 

Érdekes módon, az imént említett szolgáltatások korábban csak vendégcsalogató kiegészítők voltak, melyekkel becsábították a játékosokat a kaszinókba, és míg a kaszinók manapság egyre inkább ezekre a bevételekre támaszkodnak, újabb fordulatként, nem lehetetlen, hogy a közeljövőben különböző szerencsejáték eseményekkel csábítják majd be a turistákat a létesítményeikbe, hogy ott aztán a különböző nem szerencsejáték-jellegű szolgáltatásokat élvezzék. Ennek a szeizmikus elmozdulásnak az oka, hogy a fiatalabb generáció ma már inkább egy létesítmény környezete és szórakoztató jellegű szolgáltatásai miatt választ vakációs célpontként egy-egy helyet, nem pedig szerencsejáték kínálata révén, hiszen ez utóbbit ma már akár online akár a helyi kaszinóban is elérhetik.

 
Címkék: kaszinó, nyerőgép,