Egyesül a három amerikai pókerpiac

2017-10-26
Az európai közös pókertér után az USA közös pókerpiaca is alakul.

 

2013-ban három amerikai állam legalizálta az online pókert – mindegyik úgy döntött, hogy csak saját államhatárain belülről fogad játékosokat. Nevada és Delaware aztán 2015-ben államközi megállapodást kötött játékosi állományuk összenyitásáról. Most, két évvel később New Jersey is úgy döntött, hogy összefog a másik két állammal annak reményében, hogy ezzel kikövezhetik a játék jövőjét jelentő utat.

 

Míg a két kisebb állam, Nevada és Delaware csak az online pókert engedélyezte, New Jersey a teljes online szerencsejáték szektort legalizálta, melynek teljes játékbevételéből a póker kevesebb, mint 20 százalékos részt tesz ki. Szeptemberben az állam online pókerből származó bevétele 12,5 százalékkal, 1,9 millió dollárra csökkent. Ez idén már a harmadik alkalom volt, hogy a szektor bevétele nem érte el a 2 millió dollárt.

 

A három szabályozott pókerpiac játékosi állományának összevonásával New Jersey most óriási lépést tesz afelé, hogy új játékosokat vonzzon be, és növelje éves növekedési ütemét, valamint nagyobb és jobb lehetőségeket nyújtson mind a játékosok mind a szolgáltatók számára.

 

A Caesars Interactive Entertainment az egyik olyan szolgáltató, mely komolyan profitálhat ebből a lépésből, hiszen WSOP brandje szabad hozzáférést élvezhet majd az ország legnagyobb szabályozott online pókerpiacához. A New Jersey-ben jelenlévő PartyPokernek engedélyért kell folyamodnia Nevadában, ha el akarja érni a nagyobb játékosi állományt. A PokerStars viszont valószínűleg kimarad a jóból, hiszen (amiatt, hogy korábban engedély nélkül szolgáltatott) „rossz szereplőnek” számít Nevadában, úgyhogy nem valószínű, hogy liszenszet fog kapni az Ezüst Államban.

 

Arról, hogy a közös játékostér mikor indulhat el ténylegesen, nincsenek még pontos információk, azonban a szakértők pár hónapon belülre tippelnek.