Egyelőre még nem lehet füvezni a Las Vegas-i kaszinókban

2019-07-17
Rossz híreink vannak azoknak, akik azt remélték, hogy a liberálisabb nevadai marihuána-törvénynek köszönhetően, Vegas-ban járva elszívhatnak egy-egy jointot egy kaszinó blackjack-asztalánál...

 

A Caesar Palace-ban megrendezett nemzetközi szerencsejáték- és kockázatvállalási konferencián résztvevők egyetértettek abban, hogy a marihuána egy ideig még biztosan nem jelenik meg a kaszinókban.

 

A Las Vegas Sun arról számol be, hogy mivel a szövetségi jogszabályok továbbra is illegális szabadidős drogként kezelik a marihuánát, annak fogyasztása nem lesz megengedett a kaszinókban. „A marihuánával való kapcsolat a szerencsejáték-üzemeltetők számára aggodalomra ad okot a Gaming Control Board szigorú szabályozása miatt.” - jegyezte meg Jennifer Roberts, az UNLV Nemzetközi Szerencsejáték-központjának társigazgatója. „Ez hatással volt arra, hogy hogyan tekintünk a kannabisz-iparra Nevadában. Van még néhány jogi kérdés.”

 

Nevada államban 2017-ben szavazták meg a marihuána legalizálását, ami azt jelenti, hogy a rendfenntartó erők nem fognak senkit börtönbe zárni, ha füstölésen kapják olyan helyen, ahol ez megengedett. Mivel azonban a szövetségiek még nem fogadták el, a kaszinók inkább nem folynak bele.

 

„A szerencsejáték-üzemeltetők (Nevadában) azzal a feltétellel kapnak liszenszet, hogy meg kell felelniük minden állami, szövetségi és helyi törvénynek” - tette hozzá Roberts. „Ha lehetővé tennék, hogy az ügyfelek bejöjjenek és egy szabályozott anyagot használjanak, akkor ezzel jogi kockázatot vállalnának. Jelenleg ez a hozzáállás. Nem mondom, hogy ez a megfelelő hozzáállás, de ez az, amivel szembe kell néznünk a szerencsejáték világában.” Hozzátette, hogy a szolgáltatóknak jelenteniük kell, ha azt gyanítják, hogy ügyfelük marihuána üzletben érdekelt.

 

Többen úgy gondolják, hogy ez a hozzáállás hamarosan problémát jelenthet a kaszinó-iparban, mivel a kannabisz világa nélkülük fejlődik tovább. „A kannabisz, mint iparág, jóval előttünk jár” - mondta Timothy Fong, az UCLA Szerencsejáték-tanulmányok programjának társigazgatója. - A pajta ajtaja nyitva van, és a ló már két mérföldre jár. Mi még mindig az istállóban vagyunk. Sőt, valójában még az istállóban sem vagyunk.

 
Címkék: jogi háttér, kaszinó,