Egy hete van még jelentkezni a nyertesnek az 540 milliárdért!

2022-09-16
Szeptember 27. igen fontos határidő a Mega Millions lottó 1,34 milliárd dolláros nyertese számára, aki még mindig nem jelentkezett a lottótársaságnál.

 

Egyre hangosabban ketyeg az óra a Mega Millions titokzatos, 1,34 milliárd dolláros júliusi nyertese számára – már csak alig több mint egy hete maradt, hogy jelentkezzen nyereményéért, ha azt egy összegben, nem pedig életjáradékként szeretné felvenni – írja a cnbc.com.

 

Illinois államban – ahol a telitalálatos szelvényt értékesítették – a nyerteseknek egy évük van, hogy jelentkezzenek nyereményükért, ha azt 30 éves életjáradékként szeretnék felvenni. Azonban csak 60 napos határidő vonatkozik azokra, akik egyszerre, egy összegben szeretnének hozzájutni a teljes összeghez. Ez a mostani esetben azt jelenti, hogy ha a nyertes nem jelentkezik szeptember 27-ig – 60 nappal a július 29-i sorsolást követően – a nyereményt már csak életjáradék formájában fogja tudni felvenni.

 

Az 1,34 milliárd dolláros sorsoláson - mely a második legnagyobb jackpot volt a Mega Millions történelmében – egyetlen telitalálatos szelvény volt, melyet az Illinois állambeli Des Plaines-ben értékesítettek.  “Egy ilyen nagyságrendű nyeremény esetében nem szokatlan, hogy a nyertesnek egy kicsit tovább tart, míg jelentkezik a lottótársaságnál, hiszen valószínűleg jogi és pénzügyi tanácsra van szüksége az átvétel előtt.” – nyilatkozta az állami lottótársaság szóvivője, Meghan Powers.

 

Több lottó főnyereménye is 100 MILLIÁRD forint felett a hétvégén:

SuperEnalotto 271,5 millió euró (110 milliárd Ft)

MegaMillions 256 millió dollár (104 milliárd Ft)

PowerBall 225 millió dollár (92 milliárd Ft)

EuroMillions 160 millió euró (65 milliárd Ft) 

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán

 

„Mind az egyösszegű, mind az életjáradék-szerű kifizetésnek vannak előnyei és hátrányai, melyeket legjobb egy szakértői csapat segítségével áttekinteni. Jó esetben egy ilyen csapatban helyet kell kapnia egy pénzügyi, adózási, vagyonkezelési, befektetési és jogi szakembernek is. Mostanra a nyertes – egy tökéletes világban – már felállított egy agytröszt csapatot.” – nyilatkozta Susan Bradley pénzügyi tanácsadó.

 

Amennyiben a nyertes az egy összegben történő kifizetést választja, 780,5 millió dollárt fog kapni, melyből még adóznia kell, így ebből az összegből még lejön 24% (187,3 millió dollár) szövetségi adó, és 4,95% (38,6 millió dollár) állami jövedelemadó. A nyertesnek végül mindezek után úgy 554,6 millió dollárja, azaz 224 milliárd forintja marad.

 

„Vannak, akik azt mondják, hogy azért jobb egy összegben felvenni a nyereményt, mert akkor ő kezelheti a vagyont nem az állam. "De ez tele van mindenféle olyan felelősséggel, amelyet az emberek nem látnak át előre." .” – mondta Bradley.  Az egy összegben felvett főnyeremény a nyertest olyan pénzösszeg birtokába juttatná, amelyet a legtöbb ember soha nem lát élete során, pláne nem egyben. A vagyon megőrzéséhez döntéseket kell hozni a befektetési és adózási stratégiákról, a jótékonysági célokról, az ajándékozásról, a biztosításról és egyebekről.

 

Az életjáradék ugyanakkor vonzó opció lehet azok számára, akik inkább három évtizeden át szeretnének egy komoly összegű éves bevételhez jutni. Az usamega.com szerint ennél az 1,34 milliárd dolláros jackpotnál az éves adózás előtti összeg 44,6 millió dolláros (18 milliárd forintos) átlagos kifizetést jelentene. Ennél a forgatókönyvnél azonban a nyertesnek át kell gondolnia, mi történik majd 30 év múlva, amikor a kifizetések leállnak.  “Ebben az esetben kell lennie egy pótalapnak.” – magyarázta Bradley. Ez általában azt jelenti, hogy a járadék egy részét minden évben félreteszik, amikor a kifizetés megérkezik. „Tegyük fel, hogy az éves kifizetés 50%-a az Öné az adózás után” – mondta. „Akkor ezt ismét el kell osztani kettővel, és az egyik felét be kell tenni a pótalapba.”

 

Az illinoisi lottótársaság egyébként lehetővé teszi a 250 ezer dollárnál nagyobb összeget nyert játékosok számára, hogy névtelenek maradjanak, így előfordulhat, hogy soha nem fogjuk megtudni, ki is nyerte ezt a hatalmas összeget, remélhetőleg azonban az illető jelentekzik még a határidő lejárta előtt. 

  

Több lottó főnyereménye is 100 MILLIÁRD forint felett a hétvégén:

SuperEnalotto 271,5 millió euró (110 milliárd Ft)

MegaMillions 256 millió dollár (104 milliárd Ft)

PowerBall 225 millió dollár (92 milliárd Ft)

EuroMillions 160 millió euró (65 milliárd Ft) 

Fogadás a lottószámokra a Lottoland oldalán