Dortmund-Lipcse: Csillagszóró

2019-12-17
Belehúznak a németek, még Karácsony előtt két fordulót gyorsan lezavarnak. A hétközi, 16. forduló slágermeccse egyértelműen a BVB-RB találkozó, igazi 'hat-pontos' mérkőzésnek számít.

Borussia Dortmund - RB Lipcse

 Bundesliga - 16. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Büntetőlapok száma 3,5 felett

Unibet odds: 1,58

Kezdés:  2019.12.17. 20:30

 

A 16. fordulóban csap össze a Dortmund a Lipcsével. Ha Gulácsiék megnyerik ezt a rangadót, szinte biztosan az élen töltik a telet. A Rasen Ballsport az októberi hullámvölgy után zsinórban hat bajnokit nyert meg, ezen a hat mérkőzésen 25 gólt rámolt be, minden egyes találkozón legalább háromig jutott. Csak Werner 10 gólt rámolt be, ebben a nem akármilyen hat-meccses szériában minden mérkőzésen betalált legalább egyszer. A Werner-gól tehát szinte biztos tipp.

Ami a Dortmundot illeti, szintén adott a jó forma. A BL-ben sikerült továbblépni, köszönhetően a Barcának is, ezzel adott a tavaszi folytatás, és jó pár millió folyik majd be a kasszába. A bajnokságban is megy a szekér, A Bayern ellen elbukott derbi után 12 pontból 10-et összeszedett a BVB. A Düsseldorfnak ötöt vágott, a Mainz megúszta néggyel...

A top három legtöbb gólt lövő csapatból kettő most összecsap. Ráadásul mindkét együttes remek formának örvend, szóval nem kizárt a góleső. A góleső mellett szól, hogy a BVB-nél továbbra sincs Witsel és Delaney, két szűrő-labdaszerző játékos. A Lipcsénél pedig a védelem alapembere, a magyar válogatott Orban nem játszik már hosszabb ideje.

 

Stieler spori is elképesztő formában

A rangadót Stieler vezeti, legutóbbi két élvonalbeli bajnokiján nem bánt kesztyűs kézzel a lapokkal. A Gladbach-Bréma találkozón 9 sárga + 1 piros lap volt a termés, a Köln FCA meccsen 11 sárga lap és két piros lap. Mindkét meccsen volt kihagyott büntető, szóval itt a gólok mellett a lapokkal is érdemes számolni. Sőt azzal kell igazán, mert a gólos piacokon annyira nyomott szorzókkal találkozunk, hogy ott nem nagyon éri meg fogadni igazából semmire. Viszont a 3,5 lap felett opció 1,58-ért már sokkal jobbnak tűnik. Nem durva csapat egyik sem, de fontos meccs, nagy a tét, sok taktikai foult lesz, mezhúzás, utánrúgás, melyekért lehet majd osztogatni a lapokat. Lesznek itt elkésett belépők, gyors, jól cselező támadók, fáradt védők, olyan match upok, amik generálják a lapokat. Stieler sporira meg nincs panasz, ő tényleg mostanában szinte mindenért lapot ad, spanyol játékvezetők is megirigylik, amilyen ütemben osztogatja a kártyákat. Ez a négy lap simán összejöhet, a Köln-FCA mérkőzésen 23 (!!!) perc alatt összehozta...

Címkék: sportfogadás, tipp,