Denver Nuggets - Miami Heat: Jön a 2. felvonás!

2023-06-04
Az NBA Finals első találkozóját a Denver a papírforma szerint behúzta. Jokic-ék vasárnapról hétfőre virradóan a 2. találkozó megnyerésére készülnek

Denver Nuggets - Miami Heat

NBA - Döntő, 2. meccs. Állás 1-0 a Denver javára

 

Online sportfogadás tipp: Denver -8,5 pont

Unibet odds: 1.90

Kezdés: 2023.06.05. 02:30

 

Az NBA döntő első meccsét a Denver behúzta. A Nuggets 104-93 arányban nyert, látszólag nem volt annyira sima, de aki nézte a meccset, láthatta, érezhette, percig sem volt kérdés a Nuggets-siker. Annak ellenére sem, hogy Jokic-ék sem játszottak igazán jól. Volt hiba a Denver játékában, az az elsöprő erő nem volt érezhető, ami a Lakers ellen, de talán a vártnál több pihenővel indokolható mindez.

Az első meccsen Murray-ék visszarázódtak, a 2. meccsen még jobb Denvert várunk. Jokic az alfa és az omega, nincs rá ellenszer. Remek formában játszik, mindig annyit, amennyit kell. A Heat az első mérkőzésen mindössze 2 büntetőt dobott, ami nem semmi. A Denvernek tehát még csak nehéz dolga sem volt, de ebből kiolvasható, hogy a Miami inkább triplákkal szeretett volna operálni. Ez működő fegyver a Heatnél, de az Spoelstraék nem számolták bele, hogy pl. Strus 9 triplakísérletéből egy sem lesz jó, vagy Robinson csak 5/1-et dob, ami nála szintén pocsék. Közben Caleb Martin megbetegedett, játéka kérdéses. Herro ugyan a visszatérés küszöbén, de nem biztos, hogy a denveri levegő majd jót tesz neki.

A mi tippünk, hogy a Heat javulni fog, főleg triplák terén, de az is fix, hogy javulni fog a Nuggets is. Nyert a coloradói csapat 11-gyel, de a triplákat még a Heat-nél is gyengébb százalékkal dobták Murrayék. Murray és Porter duója csak 18-ból 4-et tett a helyére, ez szintén pocsék mutatvány. De lekerült a rozsda a denveri dobókról, Jokic mindig hozza a 20-10-10-es mutatót nagyjából, de inkább mindenből többet. KCP is jobb lesz, Gordon sem csak az első negyedben lesz elit, az pedig fix, hogy a Heat a fáradtabb. Amíg Jokic-ék 4 meccsen léptek át a Lakers-ön, addig a Heat végig éles párharcot vívott, és nem csak a Boston ellen, ráadásul a Miami már a play in-ben is kétszer játszott. Fizikálisan és mentálisan is fittebb a Nuggets, és az egész biztos jót tett nekik, hogy gyengébb játékkal is simán nyertek. 

Címkék: sportfogadás, tipp,