Darts-vb: ASP megmarhatja a világelső van Gerwent

2019-12-30
Mindössze három mérkőzés van hátra a 2020-as PDC Darts vb-ből melyből kettőt még 2019-ben lezavarnak. A második elődöntőben a világelső van Gerwen az ifjú angollal, Aspinallal játszik. Vagy Aspinall Gerwennel...

Michael van Gerwen - Nathan Aspinall

PDC Darts-vb - Elődöntő

Online sportfogadás tipp: Aspinall +3,5 szett

Unibet odds: 1,73

Kezdés:  2019.12.30. 22:00

 

A 2020-as PDC Darts-világbajnokság sok izgalmas meccset hozott, meg sok olyat is, ahol nem rágtuk le a körmeinket. A Number One van Gerwen meccsei eddig kevésbé voltak izgalmasak, volt, hogy egy-egy szett erejéig megszorongatták a kopasz hollandot, de Gerwen eddig mindig képes volt sebességet váltani, és igazából minden meccsét lesimázta. Eddig.

Nathan Aspinall elmúlt két éve nem sikerült rosszul, hisz gyakorlatilag a 'semmiből' jutott el a világranglista 12. helyére, és az már most biztos, hogy lesz az még jobb is. Az előző évben meglepetés-emberként elődöntőt játszott, de hiába dobott 100,53-as átlagot, ellenfele, Michael Smith 105,22-vel azon az estén verhetetlen volt. Megnyerte már idén a UK Opent, szóval ASP berobbant a világ élmezőnyébe.

A 2019-es vb után a 2020-ason is minimum elődöntős. Az elődöntőben most a legnagyobb hal vár rá, hisz a holland van Gerwen jelenleg a sportág első számú alakja. Igen ám, de van Gerwen sem verhetetlen. Világelső, a formája is kiváló, mégis sokszor az az ember érzése, nincs a toppon. Igazából a sorsolása kedvező volt, Klaasen bár ráijesztett, mégis 3-1-re kikapott. A villámkezűek, Evans és Bunting egyaránt 4-0-ra kapott ki Gerwentől. A 8 között pedig Labanauskas várt rá, az esélyekről mindent elmond, hogy a világelsőre 1.06-os szorzót kínáltak, az első szett elvesztése után is alig ment a Gerwen-győzelem szorzója 1.10 fölé.

Aspinall már más tészte, sokkal erősebb játékos, mint Gerwen eddigi ellenfelei a vb-n. Ha vasárnap Labanauskas 2 szettet is behúzott, egy mentálisan erős ASP akár a meccset is behúzhatja. Aspinallnak jól áll, ha esélytelenként érkezik egy meccsre, ő képes felszívni magát, nem igazán fog megijedni a lehetőségtől. Az előző évben is 100-as átlag felett dobott első vb elődöntőjén, ha ezt a 100-as átlagot most megugorja, Gerwen nincs akkora formában, hogy ne legyen esélye ASP-nek a győzelemre.

A két játékos háromszor találkozott, igaz, rövidebb találkozókon, legekre menő találkozókon, de az 'örökmérleg' egyelőre 2-1-es ASP vezetést mutat a két játékos között. Az Aspinall +3,5 szett 1,73-mal fizet az unibeten, azaz minimum 3 nyert szettre lesz szükségünk ASP-től a tipphez. Mivel itt már 6 nyert szettig játszanak, és ugye tegnap a litván Labanauskas is két szettet megcsípet, ez nem rossz ajánlat. ASP jobb játékos, mint a litván, szóval ez nem tűnik egy rossz tippnek. De mi azt sem zárjuk ki, hogy 5,20-as szorzón ASP a meccset is behúzza.

Címkék: sportfogadás, tipp,