Brit parlamenti választások 2017 - így látják a fogadóirodák

2017-06-05
Június 8-án az előrehozott brit parlamenti választáson a Konzervatív Párt és a Munkáspárt küzd majd a végső győzelemért. Hogy melyikük nyerhet - és mennyivel -, egyelőre kérdéses.

 

Várd a váratlant

A Brexitnél és a Clinton-Trump párharcnál is borult a papírforma a közelmúltban. A Brexitnél a kilépésre és Trump győzelmére a szavazás napján is ötszörös-hatszoros pénzt nyerhettünk anno. Megbolondult a világ, mese nincs. Elvileg a legbiztosabb opciók ezek a politikai tippek, de mint a közelmúltban többször is bebizonyosodott, az oddsok és a valóság gyakran nem stimmelnek, és nem várt események következnek be.

 

Corbyn és a Munkáspárt népszerűsége nőtt az elmúlt napokban

Az előrehozott brit parlamenti választásokon még mindig a Konzervatív párt győzelmét jósolják, de a fölény már közel sem akkora, mint hónapokkal ez előtt. A Munkáspárt erősödik, May veszített népszerűségéből. Hogy melyik párt mit ígér, és majd mit tart be az ígéretek közül, az most lényegtelen.

A legutóbbi felmérések szerint a Munkáspár erősödik, May és a konzervatívok gyengülnek.

A lehetséges 650 helyből a legutóbbi felmérések alapján csak 310-et vinne el (más kimutatások alapján 340-et) a Konzervatív párt, miközben a bet365 fogadóirodánál 364.5 a line. *(Illetve már csak 363.5) Óriási a különbség. Ha hiszünk a YouGov oldalán közétett felmérésnek, akkor bizony a Konzervatív Pártra egy 'undert' kell húzni, ami jelenleg 2.00-es odds-szal fizet. (*illetve fizetett, hisz már csak 1.83 a szorzó...)

Ezek szerint az is kérdéses, hogy ha a Konzervatív párt nyer (mert ettől függetlenül még esélyes), akkor meglesz-e az abszolút többség, amihez 326 hely szükséges a 650-ből. Ha egyik párt sem szerez abszolút többséget, 4.50-es szorzót fogunk a bet365-ön. (2010-ben pl. jött volna ez az opció)

 

A fogadási kedv óriási, vélhetően szavazni is sokan elmennek

A bet365-nél a részvételi arányra is fogadhatunk. A Brexitnél 72.2 %-os volt a részvételi arány, itt most a parlamenti választásoknál az említett fogadóiroda 63.5%-nál húzta meg a határt. Közben a Willhill részéről nyilatkoztak már, hogy igencsak nagy összegek érkeztek már be, és még mennyi várható, illetve már a várható hasznot is számolgatják a másik bukméker irodánál. Ha abból indulunk ki, hogy a fogadói kedv óriási, akkor valószínűleg a britek az urnákhoz járulnak majd elég nagy számban. Szóval a választásra jogosultak legalább 64%-a leadja voksát, legalábbis szerintünk, ami 2.00-es odds (bet365)

 

A mi tippjeink

Szóval a mi tippünk -ami persze csak tipp-, hogy egyik párt sem szerez abszolút többséget, ami a bet365-nél 4.50-es odds, de akad fogadóiroda, ahol ennél is nagyobb a szorzó. Ez a szorzó a Brexit és Trump-győzelme után épp illene a mostanában kialakult trendbe, azaz hogy nem feltétlenül kell bízni a picike szorzókban. A Konzervatív párt 363.5 helynél kevesebbet szerez meg, illetve a részvételi arány eléri a 64%-ot.

 

Címkék: tipp,