Botrány a kaszinóban: 12 éves lány játszott vígan a nyerőgépeken

2020-09-30
Három kiskorú játékost is rajtakaptak egy ausztrál kaszinóban

 

Az új-dél-walesi állami szerencsejáték szabályozó (Liquor & Gaming NSW) 64.500 ausztrál dollár (14 millió forint) büntetést szabott ki az állam egyik legnagyobb kaszinójára, a The Star Sydney-re, amiért három kiskorút engedett játszani a létesítményben, ráadásul alkohollal is kiszolgálta őket - tudósított a CNN.

 

A szabályozó hatóság nyilvánosságra hozta a biztonsági kamerák felvételeit, amin látszik, hogy a gyerek anyja segítségével jutott be a kaszinóba. A nő kinyitotta az egyik kijárati ajtót, és azon át engedte be lányát, hogy így a biztonságiakat kikerülve mehessen be a létesítménybe. A lány ezután 17 percen át játszott – közel két tucatnyi tétet tett meg az Ausztráliában „pokies”-ként ismert pókergépeken.

 

“Megdöbbentő, hogy szülei elősegítették a fiatal lány bejutását, és hagyták is játszani.” – áll a szabályozó testület által kiadott közleményben.”

 

David Byrne, a Liquor & Gaming NSW nyomozási igazgatója szerint azok a kiskorúak, akik a kijáraton keresztül próbáltak meg bejutni, meglehetősen nyilvánvaló kockázatot jelentettek, melyet a kaszinónak "nem sikerült kezelni".

 

Byrne hozzátette: "Számos olyan lehetőség volt, amikor a személyzetnek észre kellett volna vennie, hogy egy nagyon fiatal személy játszik a póker gépeken - jóval azelőtt, ahogy azt valójában megtették, a család távozásakor."

 

Egy másik eset volt, mikor egy 16 éves lány egy VIP termen keresztül jutott be a kaszinóba egy középkorú klubtaggal. A bejáratnál nem kérték, hogy azonosítsa magát, később pedig alkohollal is kiszolgálták a kaszinó bárjában, ahol egy tanuló jogosítványt mutatott fel, mely állítólag az övé volt. A lányt egész addig nem kapták el, míg meg nem próbált bejutni a kaszinóhoz csatlakozó éjszakai klubba, ahol a biztonsági őr észrevette, hogy nem saját azonosító okmányt használ.

 

Egy 17 éves fiúnak is sikerült bejutnia a kaszinóba, ahol aztán több mint három órán keresztül játszott, mielőtt a biztonságiak kikísérték volna. Ez idő alatt alkoholt vett, 42 kört játszott ruletten és 22 kezet pókeren.

 

"Mindkét gyermek bent tartózkodása elég hosszú ideig tartott ahhoz, hogy lebukásuk előtt a személyzet több tagjával is kapcsolatba lépjenek" - mondta Byrne – a biztonsági kamerák felvételei szerint a 17 éves legalább 15 alkalommal lépett kapcsolatba a személyzettel.

 

A Star maga jelentette a tavalyi év márciusa és júliusa között történt mindhárom incidenst a hatóságnak. A kaszinó adatai szerint a 2019 évben egyébként összesen 32 kiskorú jutott be a kaszinó zárt területeire, szemben a 2018. évi 35-tel.

 

“Nagyra értékeljük a Star együttműködését a kiskorúak játékával kapcsolatban,  de komolyan vesszük ezeket az eseteket " - közölte Crawford. "A büntetés azt jelzi, hogy minden jogsértés szabályozási intézkedést igényel, amely megfelel a fiatalok és a közösség számára okozott kár kockázatának."

 

A 16 és 17 éves korosztályt érintő incidensek két 15.000 ausztrál dolláros, míg a 12 éves gyermeket érintő esemény 60.000 ausztrál dolláros bírságot eredményezett.

 
Címkék: kaszinó,