Bielefeld - Wehen: Formalitás

2023-06-06
A Bundesliga másod-, illetve harmad osztálya között rendezett osztályozó meccs első felvonásán a Wehen 4-0-ra verte a Bielefeld együttesét. Nem valószínű a fordítás, de azért egy értékes kis meccs még összejöhet

Bielefeld - Wehen

Bundesliga II-III osztályozó

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 3,5 alatt

Unibet odds: 1.54

Kezdés: 2023.06.06. 20:45

 

Az első mérkőzést a Wehen megnyerte, méghozzá olyan simán, ahogy azt a csapat elképzelte. A Wehen a 6. percben szerzett vezetést, aztán a 2. félidő elején még kettőt, aztán jött a nyomaték, a 84. percben sikerült beállítani a 4-0-ás végeredményt. Kísértetiesen hasonlított az a találkozó a Stuttgart és a Hamburg osztályozójára, ott is mindkét félidő elején estek gólok.

Aztán a HSV-VfB visszavágóján hétfőn szintén volt korai gól, szintén a hazai csapattól, de a 2. félidőben a svábok 3 dugóval válaszoltak. Az már parázsabb összecsapás volt, 11 sárga lap villant!

Itt a Bielefeld-Wehen találkozón az odavágó egyetlen árva lapot hozott. Valószínű, hogy a visszavágón többet látunk, de az a 4-0 annyira sima volt, hogy közel sem biztos. Közel sem biztos, hogy a Bielefeld bízik a csodában. Ha nem jön a korai gól, akár unalomba is fulladhat a találkozó. A 4 gól már akkora különbség, ha tényleg nem jön korai dugó, akkor elmehet egy csapat kedve, reálisan nézve nem lehet ledolgozni ekkora hátrányt, főleg akkor, ha az ellenfél még koncentrál is a védekezést illetően. 

A Bielefeld a Wehen elleni odavágón 0,26-os xG-vel operált, egy lövés talált kaput. Így a 4 gól előny tudatában a Wehen sem fog kinyílni, ez nem gálameccs, csak az eredmény számít. 

Írtuk párszor mi is, hogy pl. nemrég Angliában a Sheffield és a Peterborough között volt egy párharc, ahol sikerült 4 gólt eltűntetni, de ez a Bielefeld annyira gyámoltalannak tűnt, hogy ezt kizárhatjuk. 

A mi tippünk under, mert bár potyogtak a gólok eddig az osztályozós találkozókon, itt közel sem biztos, hogy fognak. A Wehennek is inkább a helyzetek kihasználása volt jó, 1.19-es xG-re lőttek 4-et, az azért nem gyenge. Magyarán a helyzetek száma és minősége alapján kb 1 gól lett volna reális, ehelyett összejött négy. Nem valószínű, hogy ez ismét így lesz, ráadásul a Wehennek már nincs is miért előre menekülni, védeni kell a 4 gól előnyt, játszani az idővel, és akkor irány a Bundesliga II. 

Címkék: sportfogadás, tipp,