Barcelona - FTC: Csak élvezzük!

2020-10-19
A Fradi a Juve és a Barca elleni meccseken mindenféle nyomás nélkül focizhat, és ha Messiék úgy játszanak, mint hétvégén a Getafe ellen, még az sem kizárt, hogy pontot szerez a Fradi.

FC Barcelona - FTC

Bajnokok Ligája

 

Online sportfogadás tipp: Lapok száma 4,5 felett

Unibet odds: 1.72

Kezdés: 2020.10.20. 21:00

 

Amit le kell szögezni, hogy a Barcelona költségvetése elég kesze-kusza, amit a világjárvány sem segít. Minden szinten elfogadott 30%-os fizetéscsökkentést vezettek be a klubnál, Luis Suarezt is azért küldték el, mert hirtelen magassá vált a fizetése. A Barcelona most úgy van vele, hogy a LaLigában a top4 jöjjön össze, hogy a Real lesz a bajnok, vagy a Barca, nagyjából mellékes. Ami viszont nem fér bele, hogy a BL-ben rosszul szerepeljen, minimum egy elődöntőig el kéne jutni, és a sorsolás ehhez adott. Ezzel a pénzzel számol a katalán csapat, legyen majd akárki az elnök, egy rossz BL-szereplés, Messi esetleges nyári távozása után, főleg ha sokáig nem lehetnek nézők (márpedig úgy néz ki), akkor a Barcelona minden szinten sokat gyengülne. 

A katalánok jól kezdték az idényt, aztán a Sevilla és a Getafe ellen már összesen egy pontot szereztek Messiék. A Sevilla ellen még volt is helyzet, de a Getafe már nagyon nem ízlett Messiéknek, ki is kaptak 1-0-ra.

A Fradi nem a Getafe, de azért láttuk ősszel, hogy nagyon összeszedett csapat, és elképesztően stabil a védekezése.

Eredményre mi nem is tippelünk, hisz szorítunk az FTC-ért. Ráadásul a Barca tényleg nincs olyan jó formában, lehet ez 2-0, ha kijön a lépés hazai oldalon, lehet 6-1 körüli eredmény is. Elméletileg akár pontot is szerezhetne a Fradi, de az őszintén szólva tényleg csoda lenne, szerintünk mindenképp.

A spori a svájci Scharer lesz, akit Botkáék jól ismernek, hisz a szerb-magyar válogatott meccset is ő vezette. A magyar válogatott 4-, a szerb 3 sárgát kapott. A BL-ben ilyen szintű főtáblás meccse még nem volt, az UEFA pedig nem a mély vízbe lökte, hanem egy olyan meccsre küldte, amit úgymond nem lehet 'elrontani'.

A svájci 2017-ben fújt meccset a Fradinak, méghozzá az EL-ben a Midtjylland elleni hazait. Ott a Fradi két korai góllal szerzett vezetést, majd Scharer Koch-nak adott egy piros lapot, és a dánok fordítottak. A 2-0-ból lett 2-4. Ott a svájci  játékvezető 4-4 lapot adott, kár, hogy a Fradinál az egyik piros volt...

Az azért látszik, hogy nem riad vissza a lapoktól. Valószínű, hogy jobban tiszteli majd a Barca ászait, mit ahogy az is valószínű, hogy a Fradinál lesznek elkésett belépők, taktikai foultok. Lehet itt finomítani, de a Barca nem a Kisvárda, de még csak nem is a Celtic vagy a Dinamo Zagreb. A katalánok pedig a Sevilla meg a Geta elleni lélektelen futball után egy Fradi elleni meccsen biztosan szeretnék kicsit helyre állítani a renomét. Azt se feledjük, hogy hétvégén a LaLigában jön az el Clásicó, már csak ezért is kéne a Barcelonának egy önbizalom-növelő nagy-gólarányú siker.

De az is tény, hogy pl. Tokmac sebessége a LaLigában is helyt állna, és ha mondjuk egy Tokmac-Sergi Roberto versenyfutásra kerül sor, ott könnyen lehet, hogy Sergi Roberto csak lap árán tudja megállítani. A Fradi eleve kontrákkal fog operálni, így a védekező típusú játékosok már csak reflexből is szabálytalankodni fognak, hogy a gólt, vagy helyzetet megakadályozzák. Azért egy Barca szintű csapatnak otthon pontot bukni a Fradi ellen, az igazi katasztrófa lenne. 'Tökös' Fradit várunk, amely nem játszik majd durván, de keményen igen.

Címkék: sportfogadás, tipp,