Az osztó hibája miatt nem fizeti ki 9 milliárdos kaszinótartozását

2019-04-17
Egy nagy tétekben játszó szingapúri játékos, aki magángépen repült át Ausztráliába, a Star Gold Coast Casino-ba, nem hajlandó kifizetni horribilis tartozását, mert szerinte az osztó hibákat vétett a játékmenet során.

 

A bírósági dokumentumok szerint Wong Yew Choy július 26-án érkezett meg a queensland-i kaszinóba, és augusztus 1-re, mikor visszament Szingapúrba, nyolcszámjegyű összeget játszott el. 

Wong azonban nem hajlandó kifizetni a tartozását, mert szerinte a kaszinó osztója nem részletezett „hibákat” vétett az egyhetes ott tartózkodása során.

 

A Star Gold Coast üzemeltetője, a Star Entertainment QLD pert indított Wong ellen Szingapúrban a teljes 43,2 millió ausztrál dolláros (úgy 9 milliárd forintos) összegért, mely a The Straits Times lap szerint a legnagyobb kaszinó adósság, mely peres útra került az ázsiai városállamban. 

 

A kaszinókban bevett eljárás a nagy tétekben játszó, úgynevezett high-roller ügyfelek esetén, hogy kiterjesztett hitelkeretet kapnak, amit aztán később rendezhetnek. Ez gyakran úgynevezett „gördülő zsetonok” formájában történik, melyet az után ajánlanak fel a VIP ügyfeleknek, hogy azok pénzt helyeztek letétbe a kaszinónál.

 

Ebben az esetben Wong egy üres csekket adott biztosítékként, és a kaszinóra bízta az összeg kitöltését. Amikor azonban a kaszinó megpróbálta beváltani a csekket, mely egy szingapúri bankszámlához volt kötve, az visszapattant.

 

A bíróságon Wong kicsit másképp adta elő a történetet. Azt állítja,hogy a Star VIP marketing vezetőjétől kapott meghívást a kaszinóba, és megérkezésekor 200 ezer ausztrál dolláros „üdvözlő bónuszt” kapott ajándékba. Állítása szerint kezdetben 40 millió ausztrál dolláros hitelkeretet kapott, de július 29-én úgy döntött, hogy nem játszik tovább, miután felbosszantották az osztó hibái, melyeket a kaszinó írásban is elismert.

 

Wong azt állítja, hogy világossá tette, hogy addig a pontig semmilyen kötelezettségét nem fogja kifizetni. A VIP host rábeszélte, hogy folytassa a játékot, 50 millió ausztrál dollárra emelte a hitelkeretét, ő pedig elfogadta, feltéve, hogy a továbbiakban nem lesznek hibák. Közölte, hogy ha ismét hibázik az osztó, nem fogja kifizetni az adósságát. Állítsa szerint a kaszinó vezetője augusztus 1-én átadott neki egy levelet, melyben elismerte a hibákat, és garantálta, hogy a továbbiakban nem lesznek ilyenek.

 

Wong azonban azt állítja, hogy továbbra is előfordultak hibák, úgyhogy visszatért Szingapúrba, és utasította a bankját, hogy vonják vissza a csekket, mely szerinte megfelel a kaszinóval kötött egyezségének. 

 

A bírósági beadványok szerint ügyvédei „a kaszinók világszerte elismert ügyfélként” írják le Wong-ot, akit rendszeresen engedményekkel és ösztönzőcsomagokkal látnak el, és ragaszkodnak ügyfelük ártatlanságához.

 

 
Címkék: kaszinó,