Az 5 legőrültebb kaszinós történet

2020-04-17
Minden idők legextravagánsabb szerencsejátékosai

 

Minden szerencsejátékos ugyanarról álmodik: hogy egyszer sorsfordító összeget zsebelhet be. Néhányan - függetlenül attól, hogy amatőrök vagy profik - úgy akarnak hatalmas összegeket nyerni, hogy a legnagyobb tétet pakolják fel egy kaszinóban. A legnagyobb tét elhelyezése nemcsak egy merész kihívást jelent számukra, hanem az élet legizgalmasabb pillanatát is. A nerdsmagazin.com összegyűjtötte a szerencsejáték ipar történetének legextravagánsabb ilyen játékosait.

 

A bőröndös ember és a craps asztal

Bár a történet már vagy 30 évvel ezelőtti, az emberek nem felejthetik el ezt a legendás hazárdjátékost. William Lee Bergstrom bátor játékos volt, aki nem átallott megtenni a craps asztal mellett egy 770.000 ezer dolláros (230 millió forintos) tétet. Az ingatlanokban utazó Bergstrom a kaszinóba betérve nem váltotta a pénzét zsetonra, hanem egész egyszerűen fogta, és a pénzzel teli bőröndjét feltette egyetlen kockajátékra.

Ez azért is volt bámulatos, mert nem csak a saját 777 ezer dollárjával játszott, hanem a kaszinó 777 ezrével is, így összesen 1.554.000 dollárról van szó. Szerencséjére nyert és megvalósíthatta álmát – körbeutazta a világot, és Williamet azóta a „Bőröndös ember” vagy „Fantom játékos” néven emlegetik.

Három évvel később, 1984-ben ismét visszatért a Horseshoe-ba, és feltett 1 millió dollárt, amit elveszített. Ez azóta is az egyik legnagyobb tét, amit valaha is feltettek egy kaszinóban.

 

 

A legnagyobb rulett tét

A rulett történetének egyik feledhetetlen pillanata 2004-ben történt, mikor Ashley Revell 270.600 dollárt (80,5 millió Ft) tett fel egy pörgetésnél Las Vegas-ban. Hogy ki tudja próbálni, milyen is az a nagytétes érzés, a bátor (vagy inkább felelőtlen?) játékos eladta a házát, autóját és a legtöbb vagyontárgyát, és magához szólította minden megtakarítását. A nem mindennapi eseményt filmre is vette egy népszerű tévécsatorna. 

Szerencséjére a pirosra fogadott és nyert (megduplázta a pénzét). Itt nem állt meg szerencsejátékos karrierjének emelkedése, alapított egy online póker céget, ma pedig az online szerencsejáték üzletágra szakosodott munkaerő közvetítő oldal tulajdonosa.

 

 

A legőrültebb blackjack fogadás

1995-ben egy Las Vegas-ban élő férfi az élettársával való vitát követően úgy döntött, hogy elmegy egy kaszinóba, és ott feltette a 400 dolláros segélyét egy blackjack körre. Bár részeg volt, és egyáltalán nem volt tisztában a legalapabb blackjack stratégiával sem, körülbelül 1 millió dollárt (azaz úgy 300 millió forintot) nyert a Treasure Island Casino-ban. Ez minden idők egyik legnagyobb blackjack nyereménye. Sajnos a férfi nem hagyta abba időben a játékot, és végül mindenét elvesztette. 

 

Johnny Moss botrányos fogadása

Johnny Moss a póker egyik legendás alakja, ő a világ első WSOP Main Event nyertese. Valójában háromszoros WSOP bajnok, és sokak szerint ő minden idők legjobb pókerjátékosa. 

Fiatalkorában Moss és barátai betértek egy bárba inni valamit. Ott találkoztak egy férfival, aki azt mondta, hogy még sosem veszített egyetlen bunyóban sem. Moss barátai a pénze 15-szörösét ígérték nyereményként, ha legyőzi  a férfit. Johnny Moss elfogadta a kihívást, de nem tudta megverni,  és kórházban végezte többszörös csonttöréssel.

 

 

 

Egy kivételes kaszinós fogadás

1989 decemberében egy walesi férfi 30 fontot tett fel olyan eseményekre, melyek a 2000-es év előtt megtörténnek. Akkoriban ez még hihetetlennek tűnt, mert az emberek nem nagyon fogadtak az aznapnál távolabbi eseményekre. Fogta öt tippjét és megtette kombinált fogadásként. 1:6.479-es oddsszal megtett fogadása ez volt:

  • Cliff Richards brit popénekest lovaggá ütik (4:1)
  • A U2 együttes létezni fog (3:1)
  • Az Eastenders szappanopera továbbra is futni fog a BBC-n  (5:1)
  • Ez lesz a helyzet a Neighbours című ausztrál szappanoperával is a brit tévében (5:1)
  • A Home and Away című sorozat is futni fog (8:1)

Szerencséjére az összes tippje bejött, és a Ladbrokes 194.400 angol fontot ,tehát úgy 70 millió forintot fizetett ki neki.

 
Címkék: kaszinó,