Atletico Madrid - Sevilla: Fagyos lesz a hangulat

2021-01-12
Az erőltetett menet folytatódik, a spanyolok hétközi fordulóval szórakoztatják a labdarúgás szerelmeseit. A Sevilla például kedden Madridban játszik, de a hőmérséklet alapján akár Moszkvában is érezheti magát.

Atletico Madrid - Sevilla

LaLiga

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,5 alatt

Unibet odds: 1.50

Kezdés: 2021.01.12. 21:30

 

Madrid az elmúlt napokban a cudar időjárása miatt került a hírekbe. Ritkán látott hólepel takarta a környékbeli stadionokat, edzőpályákat, így mindenféle mozgás nehézkessé vált, sem földön, sem levegőben nem igazán lehetett mozogni. Így pár meccset halasztani is kellett, és köztük volt az Atleti találkozója is.

Kokéék majd később pótolják a Bilbao elleni fellépést, ám így hétvégén 'pihentek' mivel meccs nem volt, és edzeni sem igazán tudtak, legalábbis szabad téren nem igazán. A Sevilla viszont fárasztotta magát, méghozzá a Sociedad elleni találkozóval. Az idény egyik legjobb összecsapása volt, rögtön egymásnak ugrottak, és negyed óra alatt láttunk 4 gólt. Aztán a 2. félidő elején 2-2-es állásnál En Nesyri meglőtte önmaga és a csapat 3. gólját, így a Sevilla azzal a dugóval 3-2-re nyert.

Lopetegui biztosan örült a három gólnak, és annak, hogy pár perc alatt kettőt is lőtt a csapat, de annak aligha, hogy kapott is. Defenzívebb Sevillát várunk, de az Atleti sem fog ajtóstul a házba rontani.

Érdekesség, hogy zsinórban négy tétmeccsük ért véget döntetlennel, viszont ezek közül egyik sem volt 0-0-ás remi. Három darab 1-1, majd még a koronavírus berobbanása előtt egy 2-2. Nem kizárt, hogy megint iksz lesz a vége, de inkább a kevés gólos, vagy gól nélküli fajtából.

A játékosok ki vannak zsigerelve, nincs idő regenerálódni, és ez eleve egy olyan párosítás, ahol megvan az egymást iránt tisztelet. Simeone és Lopetegui is azon lesz, hogy csak gólt ne kapjon a csapat. Nem is jellemző a csapatokra, hogy kitömik őket, hisz a liga két legjobban védekező együttese e kettő. Az Atleti 15 meccsen 6 gólt kapott, ami hihetetlen jó arány, de a Sevilla 16 meccsen kapott 13 gólja is bőven jó még, az Atleti után a legjobb a ligában. Idegenben a Sevilla utolsó 4 meccséből hármat 1-0-ra megnyert, legutóbb a derbin 1-1-et játszott a Betis ellen. Oblakék pedig össz-vissz két gólt kaptak otthon 8 bajnokin, azaz átlagban négy meccsen egyet.

Ilyen előzmények után meglepne minket a gólzápor, mellé jön az elmúlt időszak okozta fáradtság, az elmúlt napok bizonytalansága, és az a -5 Celsius fok körüli hőmérséklet, amihez aligha szoktak a spanyol csapatok. Főleg nem a déliek, mint a Sevilla, ráadásul ebben a hidegben a sérülésveszély is nő.

Egyik félnek sem jó az iksz, de annyira nem is rossz. Nem könnyű ezeket a védelmeket áttörni, az pedig tényleg szökő évente fordul elő, hogy a Sevilla olyan meccset játszik, mint hétvégén. De ott is csak 15 percig láttunk csodát, a maradék 75 percben csak egy gól született már. Kevés lövés megy ezen csapatok kapujára, a Sevilla pedig mindössze 5. a ligában, mecsenként 'csak' 3,3 lövés talál kaput a Sevilla részéről. Viszont van annyira stabil együttes, hogy ezzel a nem túl magas számmal is jó esélye van a BL-indulás kiharcolására.

Címkék: sportfogadás, tipp,