Atletico Madrid - Bayern München: Csak a Madridnak fontos

2020-12-01
A Bayern négy kör után biztosította a továbbjutását, így maximum a csoport első helye lehet kérdés a számára. Ehhez viszont a mai zakó is beleférne, otthon az utolsó körben elég lesz majd a döntetlen is a Lokomotiv ellen.

Atletico Madrid - Bayern München

Bajnokok Ligája

 

Online sportfogadás tipp:  Douglas Costa kapott foultjai 1,5 felett

Unibet odds: 2.20

Kezdés: 2020.12.01. 21:00

 

A Bayern továbbjutása biztosítva van, négy meccsből négyet nyert a BL-ben. Épp ezért a bajor együttes tartalékos csapattal utazik Madridba, a nyilatkozatok, előzmények alapján úgy tűnik, hogy lesz ami lesz alapon állnak oda ehhez a mérkőzéshez. Ha kikapnak, nincs tragédia. Az iksz már jó eredmény, de ha netán zakó lesz a vége, akkor sem dől össze a ház.

Lewandowski, Tolisso, Neuer és Goretzka például pihenőt kapott, sérülés miatt nem lesz Kimmich és Davies, piros lapja miatt Roca sem játszhat. Az Atletinél is akadnak gondok, Costa a koronavírus szövődményeit nyögi, nincs Suarez, Torreira és Herrera pedig a pozitív covid tesztek miatt nem léphet pályára.

Azért így sincs ok panaszra, ezt a meccset hozni kéne Simeone csapatának. Ugyanakkor az is sokat számít, hogy a bajorokon nincs teher, szóval görcs nélkül focizhatnak a spanyol fővárosban. Egyébként sem lehet leírni a bajor együttest, ha ifikkel áll fel egy meccsen, akkor sem.

A tippünk ezúttal nem populáris opció, háromesély vagy over/under. A mi tippünk, hogy Douglas Costát minimum kétszer foultolják. Második időszakát tölti a Bayernnél Costa, és bizony hasznos kis játékos ő a rotációban, amikor megkapja a lehetőséget, általában él vele.

Gyors, jól cselező szélső, a sebessége még mindig gondot okoz az ellenfeleknek. Vele szemben az Atletinél Correa és Llorente találkozik az első védelmi vonalban. Már ebből a párosból megállíthatja foulttal akármelyik, hisz az Atletinél totális foci van, mindenki támad, de sokkal inkább mindenki védekezik. Ha Correán és Llorentén túljutna, vagy a második vonalban kapná meg a labdát, akkor jönne Koke, aki kemény játékos hírében áll. Nekünk pedig elég ide bármilyen apró foult is, nem kell sárga lapot érő kemény belépő. A harmadik vonalban pedig ott lesz Trippier és Savic, ők aligha fogják kímélni Costát, vagy Sanét a másik oldalon. A Bayern támadójátéka a szélsőkre épül, pár éve a RiRo páros, azaz Ribery és Robben villogott, most Sané és Costa lesz az a két spíler, akiknek a szélen meg kéne bontani a 'ticót. Ezt nem fogja hagyni az Atleti. Tény, hogy a madridi csapat már nem annyira durva, mint volt anno mondjuk a Godin-érában, de nekünk két aprócska foult is elég, amit Costán elkövet az Atleti.

A 4-0-ás találkozón az akkor bal szélen játszó Coman két góllal a meccs embere lett, Simeone biztosan nem szeretne hasonlót átélni, szóval faragni fogják a Bayern szélsőit, ha nagyon fickándoznak.

Bookmark and Share