Arsenal - Manchester United: Artetával keményebb lett az Ágyúsok csapata

2020-01-01
Eddig két meccsen ült az Arsenal kispadján Arteta mester, és bár a pontokból csak egy csorgott le, büntetőlapokból azért nincs hiány. Más kérdés, hogy azokkal sokra az Arsenal nem megy...

Arsenal - Manchester United

 Premier League - 22. forduló

 

Online sportfogadás tipp: Lapok száma 4,5 felett

22Bet odds: 1.71

Kezdés:  2020.01.01. 21:00

 

Az Arsenal a 12. helyen szilveszterezett, a 2020-as esztendőben el lehet kezdeni a felemelkedést. Van honnan, nem pici a gödör, melyből ki kellene mászni. Ugyanakkor, ha sikeres lesz az idény 2. része, még a BL-es helyeket is lehet majd ostromolni.

Arteta érkezésével a csapat eredményesebb egyelőre nem lett, de az látszik, hogy az akarat megvan a játékosokban. A Chelsea ellen sem érdemelt zakót az Ágyúsok csapata, nagyon pozitívan álltak oda a meccshez, meg is lepték a Chelsea-t. Még Özil is beletett apait-anyait, keményen tolták a srácok, aztán egy csapásra minden elromlott. Pawson spori egy egyértelműen sárga lapos esetnél nem adta oda Jorghinhónak a 2. lapját, amivel mehetett volna zuhanyozni, helyette a Chelsea középpályása pár perc múlva egyenlített. Ez picit megtörte az Ágyúsok lendületét és lelkét, aztán Abraham a győzelmet jelentő gólt is bekotorta.

Az Arsenal Artetával a padon 2 bajnokit játszott le, mindkét meccsen 8-8 sárga lapot osztott ki a spori. Attwell még csak-csak szokta osztogatni a lapokat, de Pawson nem feltétlenül, a derbin azért ő is felmutatott 8 sárgát, és csak ő tudja, hogy Jorghinhónak miért csak egyszer...

A tippünk, hogy az Ágyúsok most sem vesznek vissza. Ha olyan elánnal, olyan mentalitással lépnek pályára, mint a londoni derbin, akkor egyrészt végre nyerhetnek, másrészt a lapok száma most sem lesz kevés. Kavanagh vezeti majd a találkozót, aki nagy ámokfutást nem szokott rendezni, de 6-7 lapot azért ki szokott osztani egy-egy keményebb, tüzesebb meccsen.

Márpedig az a találkozó annak tűnik, a Unitednél ráadásul akadnak villámgyors támadók, Luizéknak sok baja lesz, ha Rashfordék megindulnak egy-egy kontrával. Az előző meccsük Manchesterben 1-1 gólt, és 6 sárga lapot hozott. Itt is potyoghatnak majd a lapok (meg reméljük, a gólok is), hisz a Manchesternek sem mindegy, hogyan nyitja a 2020-as esztendőt. A tippünk, hogy a lapokból legalább 5 most is összejön, ha pedig gólokból is látunk legalább ennyit, az lenne csak az igazi!

Címkék: sportfogadás, tipp,