Arsenal - Liverpool: Melyik csapat kezdi trófeával a szezont?

2020-08-29
Szombaton, augusztus 29-én startol a 2020/21-es idény, a Community Shielden ezúttal az FA Cup győztes Arsenal, valamint a bajnok Liverpool csap össze. Rossz meccs aligha lehet.

Arsenal - Liverpool

Community Shield

 

Online sportfogadás tipp: Liverpool góljai 1,5 felett

Unibet odds: 1.55

Kezdés:  2020.08.29. 17:30

 

A Wembleyben ezúttal augusztus 29-én kerül sor a Community Shieldre, az FA Kupa győztes és a bajnok meccsével megkezdődik a 2020/21-es idény.

A Liverpoolt illeti, TAA nem edzőtáborozott a csapattal, így a helyén Williams kezdhet. Curtis Jones, Fabinho és Keita lehet ott a középpályán, elöl viszont vélhetően összeáll a Mané-Firmino-Salah trió. Az Arsenal együttesénél több a kérdés a kezdőt illetően, mert bár igazi tétmeccs, a menedzserek még edzőmeccsként is használják a bajnokság kezdete előtt. Ami valószínű, az Ágyúsok kontrákra játszanak majd, Nelsonnal, Aubameyanggal ott elöl. Többször volt ez a taktika az előző idényben jobb csapatok ellen, és sokszor be is jött, legjobban a Man. City elleni FA Cup elődöntőben.

Ideális meccs ez sokfajta tipp szempontjából, hisz bár tétmeccs, ha elveszíti egy csapat, azért nem dől a kardjába sem játékos, sem edző.

A tippünk talán nem meglepő, mondhatni papírforma. A Liverpool a Klopp-érában sokszor megszórta az Ágyúsokat, többször mentek a Vörösök 3-4 lőtt gólig, de kétszer ötig jutottak, ami azért ezen a szinten már nem akármi. Márpedig nézegetve itt a különböző portálok lehetséges kezdőcsapatait, a Liverpool tűnik komplettebbnek, az Arsenal lesz inkább kísérletező fázisban. Ez végül is hihető, hisz a 'pool kész van, kész volt az előző idényben is. Sikerült a legjobbakat együtt tartani, ha megy Messi a Cityhez, ha nem, mindenképp a Liverpool lesz az a csapat, amely a bajnokság fő esélyese. Az Arsenal védelmét, védekezését pedig ismerjük, nagyítóval keresni azokat a meccseket, amelyeket lehoztak az előző szezonban hiba nélkül. Van egy pár, mint az említett Man. City elleni FA Cup elődöntő, de nem ez a jellemző. David Luizzal, Salibával vagy Tierneyvel védekezni, miközben a másik oldalon Salah, Mané és Firmino támad, mondhatni már-már sportszerűtlen. De tetszik-nem tetszik, ez van.

A mi tippünk tehát az, hogy az Ágyúsok nem ússzák meg 2 bekapott gól alatt. Ha nem vigyáznak, és a Liverpoolnak lesz kedve focizni, akkor méretes zakót szabhat ellenfelére.

Címkék: sportfogadás, tipp,