Arsenal - Chelsea: FA Cup fináléval nyitjuk augusztust

2020-07-31
Picike szünetet tartott a sportélet, már ami Európa top fociját illeti. Az olaszok még befejezik a bajnokságot, és mielőtt az EL valamint a BL folytatódik, több országban megrendezik a kupadöntőket. Anglia sem kivétel.

Arsenal - Chelsea

FA Cup - döntő

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2 felett (AH)

Unibet odds: 1,40

Kezdés:  2020.08.01. 18:30

 

A Wembleyben augusztus első napján összecsap az FA Kupa elsőségért két londoni csapat, a Chelsea és az Arsenal. Eleve jó kis párosításnak tűnik, ráadásul rivális együttesekről van szó, ez még inkább pikánssá teszi a találkozót.

Az elődöntőben az Ágyúsok a Man. Cityt múlták fölül, és bár nagyjából minden statisztikai mutatóban rosszabbul teljesítettek, mint a City, a gólokat mégis az Arsenal lőtte. A kontra foci működött, és akkor a hibák is elmaradtak hátul. Ami a Chelsea-t illeti, a Man. Unitedet sikerült 3-1-re verni, akarat és a szerencse diadala volt, a kettő együtt érvényesült.

Egy ilyen finálét illik külön kezelni, sok köze a bajnoki szerepléshez nincs. Amit viszont hangsúlyozni kell, az Arsenal számára nem csak az a tét, hogy nyer-e FA Kupát idén, hanem az is, hogy jövőre indulhat-e az EL-ben. Márpedig az EL-ből is vezet út a BL-be, Angliában az Arsenalnak nem igazán van bérelt helye a top4-ben... A Man. City és a Liverpool a Premiershipből két helyet tutira visz, a maradék kettőre pedig 7-8 csapat reálisan pályázik.

Szóval az Arsenal többet veszíthet, hisz a Chelsea idén kiharcolta a BL-indulást a PL-ből. De tény, hogy ettől még a Kékek is 100%-ot tesznek a meccsbe, nem fogják csak úgy odadobni a riválisnak.

Anthony Taylor vezeti a finálét, nem úgy ismerjük, mint akinek sokszor gurul el a gyógyszere. Lapesőt, büntetőket ne nagyon várjunk, legalábbis meglepő lenne, ha Taylorról szólna a találkozó. Mindkét mester 3-4-3-as felállást választ majd valószínűleg, ami egy elég képlékeny taktikát eredményezhet, hisz a akár 5 védős rendszernek is nevezhetjük. Igazából csak a meccsen derül majd ki, hogy melyik edző milyen taktikával vág neki a meccsnek, ami viszont biztosnak tűnik, hogy az Arsenal a fináléban is a kontrákban bízhat leginkább.

Ami biztos, jó kis összecsapás lesz, és azért láthattuk a PL hajrájában valamint a két elődöntőben, hogy mindkét együttes képes gólokat szerezni. A Chelsea például az utolsó 15 meccséből csak egyszer maradt gólképtelen, de sokszor lőtt két vagy három gólt is, szóval Pulisic-ék még élesek. Az Arsenal is lőtt gólt 9-szer az utolsó 10 alkalmat tekintve, pedig voltak bőven kemény ellenfelei. Ezért is tűnik jó tippnek ez az picit óvatos 2 gól felett AH opció.

Bajnokin is szépen megszórták egymást, ez a 2 felett AH opció a két csapat utolsó 6 meccséből egyszer jött ki pushra, és 5-ször nyertünk volna vele. Hiába döntő, hiába nagy a tét, mindkét oldalon potens csatárok játszanak, és mindkét védelemben kódolva van a hiba. A mi tippünk, hogy minimum két gólt látunk szombaton, de valószínűleg kettőnél többet is!

Címkék: sportfogadás, tipp,