Argentína - Japán: A Nadeshiko könnyen átléphet Dél-amerikai ellenfelén

2019-06-10
Ahogy azt a férfi labdarúgó vb-n is tapasztaltuk, a VAR bevezetésével megszaporodtak a büntetők. Itt a hölgyek világbajnokságán sincs ez másképp

Argentína - Japán

FIFA Women's World Cup - 2019

 

Online sportfogadás tipp: Lesz büntető a meccsen

Unibet odds: 2.70

Kezdés: hétfő, 18:00

 

Az az igazság, hogy ezt a tippet nem szabad túlgondolni. Nagyon sok meccsre ráhúzható a sablon ezen a női foci-vb-n is. Igazából ahol egy erősebb, dominánsabb csapat találkozik egy úgymond esélytelennel, vakon be lehet húzni a büntetőt, ha annak szorzója 2.50 fölött van. A torna elején még 3.00-as odds fölött kezdtek a bukik, most azonban egyre alacsonyabb szorzóval fogadható majd a büntető. Érthető.

Ezen a meccsen Japán a favorit, méghozzá elég nagy favorit. Az előző, 2015-ös vb-n a döntőig jutott, ahol kikapott az Egyesült Államok ellen. Az a 2015-ös finálé a 2011-es visszavágója volt, ahol még Sawával a Nadeshiko megnyerte a vb-t pont az USA ellen.

Japán a 'legjátékosabb' női válogatott, mivel fizikálisan kevésbé domináns a japán együttes, nem magasak, nem is túl izmosak a japán lányok, viszont annál ügyesebbek. Nagyon labdabiztosak, pontos paszokkal operálnak, nagyon egyésgesek, és mivel sokan játszanak vagy játszottak Európában, így azért többféle stílust elsajátítottak.

Argentína Dél Amerikában sem számít top csapatnak, pedig ott eleve kevés ország található. Kolumbia is erősebb, más kérdés, hogy Andrade-éknak nem jött ki a lépés most, és ugye Venezuela is faktor, de szegény Venezuela azért komoly bajban van, ahogy halljuk, enni sem nagyon van mit, azért így nem csoda, hogy a női foci is visszazuhant olyan szintre, hogy képtelenek voltak kijutni, pedig így sem sokon múlt. Argentína még Panana ellen játszott egy play off párharcot, amit simán hozott, de Panama azért nem igazán nívós együttes a hölgyeknél.

Vb-n eddig kétszer találkoztak, mindkét meccset Japán nyerte, Argentina gólt sem lőtt a Nadeshiko ellen. A mi tippünk, hogy az apró japán lányok hibára kényszerítik majd az argentin hölgyeket. Azért hiába lányok, latin vér folyik az ereikben, és igazából a VAR bevezetésével a büntetőterületen semmi sem marad rejtve. Akár kezezés, akár egy buktatás, vagy csak egy lökés elég mondjuk egy szabadrúgásnál, máris jöhet a büntető. Eddig itt a franciaországi vb-n 7 meccsen 4 büntetőt ítéltek meg, akárhogy is nézzük, az eddig átlagban több, mint a meccsek 50-a.. Ok, hét meccs nem túl nagy minta, de a férfi vb-re is emlékezhetünk, a VAR bevezetésével jóval több büntető lett megítélve, amit nekünk illik kihasználni, amíg a fogadóirodák ilyen kelllemes szorzóval teszik piacra a büntetőt.

Címkék: sportfogadás, tipp,