Altyn Asyr FK - FK Köpetdag Aşgabat: Irány Türkmenisztán!

2020-04-19
Április 19-én Türkmenisztánba látogatunk, persze csak virtuálisan. Ha a türkmének fociznak, mi megtiszteljük őket azzal, hogy a bajnokságukból választunk egy mérkőzést, amelyre van egy jónak ígérkező tippünk is.

Altyn Asyr FK - FK Köpetdag Aşgabat

Türkmén Yokary Liga

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 3,5 felett

Unibet odds: 2,05

Kezdés:  2020.04.19. 14:00

 

Türkmenisztán válogatottja a 129. helyen áll a FIFA világranglistáján. A futottak még kategóriába tartozó válogatott, és a türkmén klubfoci sincs a csúcson. Az Altyn Ý. Hojageldiýew mester vezetésével azért élcsapatnak számít, az utóbbi években sorra nyerte a bajnokságokat, jobbára az Ahalt megelőzve. Az AFC Kupában is helyt szokott állni az Altyn, legutóbbi a vietnami HaNoi elleni párharcban bukott el, mindössze egyetlen góllal.

Otthon viszont dominál, és az amúgy honi szinten nem lebecsülendő Köpetdagot is gyakran megveri elég alaposan. Az Altyn pályaválasztása mellett 2016-tól 8 meccset játszottak, ezeken a meccseken 31 gól esett. Jobbára az Altyn lőtte, de most vélhetően a Köpetdag is hozzászól majd a meccshez, hisz három forduló után listavezető. Mondjuk a gólokat nem ontotta, de defenzív csapatok ellen azt sem könnyű. Itt most nem domináns szerepben tetszeleg majd, teljesen más meccsre készülhetnek a vendégek.

A múlt alapján itt az Altyn a favorit, és a szorzók is ezt támasztják alá. Mi viszont inkább a gólokra tippelünk, az asgabati csapat azért nem egyszer-nem kétszer szórta meg a Köpetdagot. Hazai pályán 2016-tól 8 szor fogadta az Altyn a Köpetdagot, és ebből 4 olyan volt, ahol csak a hazai együttes ötöt vágott. Ezek alapján a minimum 4 gól elég jó opciónak tűnik. Az Altyn ebben a bajnokságban minden együttest dominál, az tényleg nem véletlen, hogy otthon az utolsó 8 Köpetdag elleni meccset nézve 4-szer is eljutott 5 lőtt gólig.

Címkék: sportfogadás, tipp,