Alavés-Eibar: Nincs itt semmi látnivaló, kérem!

2023-06-08
Az előző idényben a Granada, Levante, Alavés trió esett ki, a Granada viszont egyenes ágán vissza is jutott Uzuni vezérletével. A rájátszásban még egy feljutó hely kiadó, amely pozícióért még három együttes van versenyben

Alavés - Eibar

LaLiga2 - play off

 

Online sportfogadás tipp: Gólok száma 2,0 alatt AH

Unibet odds: 1.81

Kezdés: 2023.06.08. 21:00

 

Szerdán a Levante már kiharcolta a rájátszás fináléját, csütörtökön kiderül, hogy az Alavés-Eibar duóból melyik mérkőzhet a valenciai csapattal. 

Az odavágón, az Eibar - Alavés találkozón focizni az Eibart szeretett volna. Hazai pályán előnyt akart kicsikarni, de Sylla az Alavésből a 9. percben betalált. Onnantól borult minden. Akkor kevesen hitték, hogy az a góllal végződő lövés lesz az Alavés egyetlen lökete, amely kaput is talál. Összesen 3-mig jutottak az Alavés focistái, azaz átlag 30 percenként lőttek egyet. 

Az Eibar azért próbálkozott, 14 lövés, amiből 4 talált kaput, de a 73. perctől a csapat emberhátrányban játszott, így a hajrát nem igazán tudta úgy megnyomni, ahogy azt szerette volna. 

Az Alaves célja egyértelmű volt, kihúzni döntetlennel. Nyílván a korai gól után jó lett volna megtartani a szűk előnyt, de Soichkov egyenlítő gólja után tényleg semmi más cél nem volt, mint a remi megtartása. Még akkor sem bátorodtak fel a vendégségben játszók, amikor emberelőnybe kerültek.

Az Alavés egyébként nem véletlenül játszott így, hisz hazai pályán a bajnokságban elég acélos volt a teljesítmény. A 21 hazai találkozó mérlege 13-7-1, azaz 13 győzelem mellett még hét döntetlen is született, vereséget otthon pedig egyetlen alkalommal szenvedett az Alavés. (Az a zakó pont a Levante ellen jött össze, amely csapat várja ellenfelét a rájátszás döntőjében. A Levante egyébként oda-vissza 2-0-ra verte az Alavést...)

Az Alavésnek viszont még tovább kell jutni, hogy újra összemérje erejét a Levantével. Kérdés az, hogy otthon milyen felfogásban játszanak majd, és milyen lesz az Eibar hozzáállása. Aki jó, sok helyzetet hozó szórakoztató találkozóra vágyik, valószínűleg csalódni fog. Az őszi Alavés-Eibar találkozón konkrétan 0, azaz nulla kaput eltaláló lövés volt. Helyzetek számát illetően még nem is volt baj, na de a minőség?!!!

Nagyon nehéz elképzelni a gólzáport, a 2.5 gól alatt opció nem is fizet még 1.50-net sem. Persze ha bejön, az 1.45 is kiváló. De aki szeret picit rizikózni, annak egy 2.0 alatt AH 'javallott' 1.81-ért. 

Címkék: sportfogadás, tipp,