A világ legnagyobb kaszinó vállalata jött létre

2020-07-22
Az utolsó jóváhagyást is megkapta a két kaszinó óriás, az Eldorado Resorts és a Caesars Entertainment egyesülési terve.

 

Múlt héten a New Jersey szerencsejáték hatóság is áldását adta arra, hogy a nevadai székhelyű Eldorado Resorts Inc. 17,3 milliárd dollárért felvásárolja a Caesars Entertainment Corp.-ot.

 

Ehhez az kellett, hogy egy monopóliumellenes elemző meggyőzze a New Jersey Kaszinó Ellenőrző Bizottságát, hogy az Atlantic City kilenc kaszinó resortjából négyét érintő megállapodás nem koncentrálja túlzottan a helyi szerencsejáték-szektort egyetlen vállalat kezébe.

 

Az Eldorado várhatóan az elkövetkező napokban véglegesíti az üzletet, és ezzel a társaság, amely 1973-ban egyetlen családi tulajdonban lévő kaszinó-szállodával kezdte meg ténykedését a nevadai Reno-ban, elfoglalja a szerencsejáték világának trónját. Az Egyesült Államok 16 államában 52 ingatlannal fog rendelkezni, ideértve az olyan ikonikus, a Las Vegas Strip-en lévő kaszinó-üdülőhelyeket, mint például a Caesars Palace, a Paris Las Vegas-t, a Planet Hollywoodot, a Flamingót és a Linq-t.

 

A felvásárlás a Caesars Egyesült Királyságban, Egyiptomban és Kanadában lévő ingatlanjait, valamint egy Makaóban található golfpályát is érinti.

 

Carl Icahn milliárdos befektető lesz a legnagyobb részvényes, a kombinált társaság több mint 10%-ával. 

 

Eldorado azt tervezi, hogy részvényenként 12,30 dollárért vásárolja meg a Caesars részvényeit, 8,70 dollárt készpénzben, a fennmaradó részt pedig az Eldorado részvényeivel – közölte az Eldorado elnök-vezérigazgatója, Thomas Reeg. Az Eldorado az összeolvadt társaság 56%-át fogja birtokolni, amely Caesars Entertainment Inc. néven folytatja működését és tőzsdei kereskedelmét.

 

Az Eldorado részvényével pénteken 39,01 dollárral, a Caesars Entertainment-ével pedig 12,39 dollárral kereskedtek.

 

A New Jersey-i jóváhagyás volt az utolsó akadály az üzlet előtt. A Szövetségi Kereskedelmi Bizottság június 26-án elfogadta a tervet, miután az Eldorado beleegyezett abba, hogy enged a monopóliumellenes aggodalmaknak, és eladja a Missouri állambeli Kansas City-ben; a kaliforniai South Lake Tahoe-ban, és a louisiana-i Shreveportban lévő ingatlanjait.

 

A nevadai szerencsejáték-szabályzók a múlt héten jóváhagyták a felvásárlást, majd az indianai kaszinó- és lóversenyhatóság is. Az Eldorado beleegyezett abba, hogy öt kaszinójából hármat értékesít Indiana-ban. A vezetők azt is tervezik, hogy eladnak legalább egy Las Vegas Strip-i ingatlant.

 

A négy New Jersey-i érintett kaszinó közül a Caesars Entertainment és a VICI Properties 25 millió dollárért eladja a Bally Atlantic City szálloda-kaszinót a Rhode Island-i székhelyű Twin River Worldwide Holdings-nak.

 

Az Eldorado ígéretet tett, hogy legalább öt évig nem zárja be a három fennmaradó ingatlant – a Caesars-t, a Harrah’s-t és a Tropicana-t. Azt is kijelentette, hogy 400 millió dollárt költ felújításra az elkövetkező három évben, és ezt követően évente újra befekteti a bevétel 5%-át.

 

Címkék: kaszinó,