A nyugdíjakat fedezné a szerencsejátékokból Kentucky

2019-01-07
Az USA sportfogadási piacát a szakértők vérmérséklettől függően évi 67-150 milliárd dollárra taksálják. Kentucky most azt fontolgatja, hogy az esetleges legalizálásból származó adóbevételből töltenék fel az államkincstár nyugdíjakra szánt bugyrát.

 

Andy Beshear kentucky-i ügyész úgy véli, hogy a sportfogadás segíthet az államnak kikászálódnia a  nyugdíjkötelezettségekkel kapcsolatos adósságokból. A pénzügyi elemzők előrejelzése alapján az államnak a következő 30 évben 39 milliárd és 70 milliárd dollár közötti összegre lesz szüksége a tanárok, tűzoltók, rendőrök és más állami alkalmazottak nyugdíjának kifizetésére, azonban ez a pénz egyszerűen nem áll rendelkezésre.

 

A Kentucky törvényhozóknak a múlt hónap végén írt levelében, Beshear azt szeretné, ha a törvényhozók komolyan megvizsgálnák az állami szerencsejáték-tevékenység bővítésének lehetőségét. Jelenleg csak a lóversenyfogadás engedélyezett, ami súlyosan korlátozza az állam lehetőségeit. Rámutat arra, hogy Kentucky lakosai más államokba járnak át szerencsejátékozni, amivel évente több mint 1 milliárd dollárral gazdagítják a szomszédos államokat.

 

Bethear szerint "a megoldás nem az, hogy csökkentsék a törvényileg biztosított juttatásokat, hanem hogy egy új és dedikált bevételi forrást hozzanak létre a nyugdíjakra úgy, hogy nem emelik Kentucky lakosságának adóterheit. A válasz egyszerű – kibővített szerencsejáték, beleértve a kaszinót, fantasy sportot, sportfogadást valamint az online pókert."

 

Hogy a törvényhozók meghallgatják-e vagy sem, majd még kiderül. Azonban már van némi mozgás a szerencsejáték-fronton az államban. Dennis Keene állami képviselő készített egy törvényjavaslatot, a BR15-et, amelynek célja, hogy engedélyezze a sportfogadási tevékenységet az államban. A szektor a  Kentucky Lottery Corporation, a Kentucky alkotmánya által engedélyezett állam által irányított szervezet védnöksége alá tartozna. A törvényjavaslatot várhatóan akkor fogják megvitatni, mikor a törvényhozók január 8-a után újra összeülnek.

 

Ha a BR nem éli túl a vitát, Beshear-nak lesz még egy lehetősége, hogy  elfogadtassa a szerencsejátékokat. Bejelentette, hogy 2019-ben indul a kormányzói választáson a jelenlegi vezető, Matt Bevin ellen. Persze először nyernie kell, de aztán gondolkodhat, hogy hogyan legalizálja a sportfogadást…

 
Címkék: piaci információ,