5 millió dollárt veszít egy fogadó, ha Biden nyer

2020-11-05
Minden idők legnagyobb politikai fogadását tette meg valaki Trump újrázására

 

A CNN szerda esti becslése szerint Joe Bidennek 253, Trumpnak 213 biztos elektori szavazata van, a győzelemhez pedig 270 kell. Ha Biden Arizonában és Nevadában is megtartja az előnyét, a demokrata jelölt költözhet be a Fehér Házba.

 

A végkimenetel még így is kétséges, hiszen Donald Trump elnök kampánycsapata több kulcsállamban, így Michiganben, Wisconsinban, Pennsylvaniában és Georgiában is óvja magát a szavazatszámlálást, illetve majd az előzetes eredményt. Ez napokig eltarthat, sőt akár a legfelső bíróságig is elmehet az ügy. 

 

Az Egyesült Államokban nem lehet legálisan fogadni politikai eseményekre, a világ más országaiban, különösen Angliában ugyanakkor szárnyalnak a fogadóirodák a Biden-Trump csata kapcsán. 

 

Egy rejtélyes brit üzletember közel 5 millió dollárt tett fel Donald Trump győzelmére 37/20-as oddsszal, ami a hírek szerint a legnagyobb összeg, melyet eddig valaki is politikai fogadásra tett meg. A korábban bankárként dolgozó titokzatos illető egy a Curacao szigetén bejegyzett magán bukmékernél tette meg az összeget. A pénzügyi szakember egy közeli barátja azt nyilatkozta, hogy a férfi koznzultált "Trump belső köreihez tartozó emberekkel" a fogadás megtétele előtt. Ha Trump végül nyer, a férfi közel 15 millió dollárral lesz gazdagabb. 

 

Nem ő volt az egyetlen, aki az utolsó pillanatban fogadott a Fehér Ház következő lakójára, és a véghajrában Trumpra érkezett a szavazatok többsége. Az egyik legnagyobb brit fogadóirodájánál, a Ladbrokes-nél minden 4 fogadásból 3 Trumpra érkezett a kampány utolsó hetében. A Paddy Powernél az utolsó 24 órában a fogadások 93 százaléka Trumpra érkezett, és csupán 7 százaléka Bidenre. 

 

Az Oddschecker odds összehasonlító portál pr-managere elmondása szerint május óta Trump folyamatosan underdognak számított, és a nagyobb összegű tétek általában Bidenre érkeztek. Az Unibet fogadóirodánál júliusban Joe Biden 1,75-ös, Donald Trump 2,25-ös szorzóval volt fogadható, jelenleg Biden 1,15-tel, Trump 5,50-nel tehető meg.

 

Biden továbbra is kap nagyobb összegű fogadásokat. A Betfair Exchange fogadási tőzsdéjén egy meg nem nevezett játékos a hét végén 1,29 millió dollárt tett fel Bidenre. Ha a demokrata jelölt nyer, a fogadó közel 2 millió dollárt fog kapni. 

 

Ennél az irodánál a játékosok eddig 337 millió dollárt tettek meg az amerikai választásokra, ami közel kétszerese annak, mint amennyit a 2016-os választás kapcsán kockáztattak. Az iroda képviselője szerint ez a választás az eddigi legnagyobb politikai esemény a fogadási piacon. Mivel az esemény még mindig nyitott, könnyen lehet, hogy a 400 millió dollárt is túlszárnyalja a forgalom.

 

 
Címkék: fogadás,