4 hónap elteltével végre jelentkezett a 420 milliárdos lottónyertes!

2019-03-06
Lassan lejárt a szelvény, de végre jelentkezett nyereményéért az a játékos, aki tavaly októberben 1,5 milliárd dollárt nyert a Mega Millions lottón – ez minden idők legnagyobb lottónyereménye!

 

Tavaly októberben, Dél-Karolina államban, Simpsonville-ben, egy KC Mart áruházban adták el azt a Mega Millions szelvényt, melyen a hat szám (5, 28, 62, 65, 70 + Mega Ball 5) megegyezett az október 21-i sorsolás nyerőszámaival.

 

Az 1,537 milliárd dolláros jackpot minden idők legnagyobb olyan lottófőnyereménye, melyet egy szelvénnyel nyertek meg. Minden idők legnagyobb nyereményét egy másik amerikai lottójáték, a Powerball tartja 1,586 milliárd dollárral, de azon három nyertes szelvény osztozott.

 

Dél-Karolinában a Mega Millions nyerteseknek 180 nap áll rendelkezésükre, hogy felvegyék nyereményüket, a nyertesnek tehát április 21-ig kellett jelentkeznie a lottótársaságnál.  A médiában már hetek óta találgatták, hogy mi lehet az oka annak, hogy még senki sem jelentkezett a nyereményért. “Lehettek adózási előnyei annak, hogy a nyertes várt 2019-ig.” – nyilatkozta David Stevenson könyvelő az USA Today-nek pár hete. „De nem látom értelmét a további várakozásnak. Őszintén szólva, szerintem elveszett a szelvény.”  Szerencsére nem így lett.

 

A nyertes, aki nem vállalta a nyilvánosságot, úgy döntött, hogy nem életjáradékként, hanem egy összegben veszi fel a nyereményt, így közel 878 millió dollárt fog kapni. 

 

Ha senki sem jelentkezett volna

 

Ha senki sem jelentkezett volna a nyereményért, Dél-Karolina több mint 60 millió dollár adóbevételtől esett volna el, amit a nyertesnek a jackpot után be kell fizetnie.

“Ha nem veszik fel a nyereményt, a Mega Millions visszajuttatja a tagállamokhoz a nyereményalap szelvényeladásokkal arányos részét.” – nyilatkozta a dél-karolinai lottótársaság szóvivője, Holli Armstrong a CBS-nek. „Dél-Karolina körülbelül 11 millió dollárt kapna vissza a fel nem vett nyereményből, melyet az oktatás támogatására fordítanának.”

Volt már példa ilyen mértékű késlekedésre: 2017-ben egy férfi egy 24,1 millió dolláros New York-i lottószelvényt talált egy régi ingben pár órával azelőtt, hogy az lejárt volna. Nem mindenki ilyen szerencsés. 17 évvel ezelőtt egy 68 millió dollár értékű Mega Millions szelvényt nem vettek fel New York-ban. 2007-ben pedig, szintén New Yorkban tűnt el egy 31 millió dolláros lottószelvény. Négy évvel később, egy 77 millió dollár értékű Powerball szelvény járt le Georgiában anélkül, hogy felvették volna a nyereményt.

 

Több millió dollárt veszített a késlekedéssel

 

A mostani nyertes csak kamatokból egy vagyont kereshetett volna az elmúlt négy hónapban, ha egyből felveszi a nyereményt – jegyzi meg az USA Today. Hans Blake, az Intelligent Investing tulajdonosát idézik, aki szerint, ha a nyertes az egy összegben történő nyeremény-kifizetést választja, és az így kapott 878 millió dollárt 2 százalékos megtakarítási számlára helyezi, az elmúlt négy hónapban az összeg már 5,8 millió dollárral (2 milliárd forintja) gyarapodott volna. Ha a tőzsdére fekteti be, 7 százalékos hozammal számolva már úgy plusz 20 millió dollárja (7,3 milliárd forintja) lenne – tette hozzá Blake.

 

“Nagyon örülünk, hogy dél-karolinai lett a nyertes, és jelentkezett ezért a figyelemre méltó nyereményért.” – nyilatkozta Hogan Brown, a Dél-Karolinai Lottó Bizottság ügyvezető igazgatója. „Tiszteletben tartjuk a nyertes döntését, hogy anonim szeretne maradni, és tiszteletben tartjuk a nyertes kívánságait is.”

 

A nyertes Simpsonville-ben, egy KC Mart élelmiszerüzletben vette a szerencsét hozó szelvényt, és a lottótársaság szabályai értelmében az üzlet ezért most 50 ezer dolláros jutalmat kap.

 

A játékos elmesélte a lottótársaság embereinek, hogy elmerengett azon, hogy hogyan vezetett az adott nap minden egyes kis döntése addig, hogy megvette a szelvényt. Még azt is megemlítette, hogy egy másik vásárlót előre engedett a sorban, hogy vegyen egy Mega Millions szelvényt őelőtte. „Egy egyszerű kedvesség hihetetlen dologhoz vezetett” – olvasható a lottótársaság közleményében.

 

A nyertes jogi képviselőt alkalmaz, ő fog sajtótájékoztatót tartani a nevében a jövő héten, a nyeremény kifizetését követően.